FC Barcelona – RK Zagreb: La història ens diu

FC Barcelona – RK Zagreb: La història ens diu

El partit de dissabte serà la novena visita dels croats al Palau Blaugrana, amb un balanç favorable als blaugranes de set triomfs i una derrota en els vuit partits anteriors

Dissabte a les 18.30 h el Palau Blaugrana viurà la tornada de quarts de final de la VELUX EHF Champions League entre el Barça i l’RK Zagreb. La tradició d’enfrontaments entre catalans i croats és llarga i farcida de grans moments històrics

Champions de color blaugrana

Vuit han estat les visites del conjunt croat a Barcelona. La primera es va produir a la fase de grups de la temporada 1995/96. Els blaugranes es van imposar per 26 a 16 en un any en què van guanyar la segona Champions de la història.

Els següents tres enfrontaments van ser les temporades 1996/97, 1997/98 i 1998/99. Van ser tres partits de final de Champions, i els triomfs a Barcelona i els tres títols van caure, de nou, del costat blaugrana.

La temporada 2000/01 els blaugranes van tornar a superar el Zagreb per 26 a 23 en la tornada de quarts de final de la màxima competició europea.

La nova era

Nou anys després, a la temporada 2009/10, catalans i croats es van tornar a trobar. Aquell curs es van veure les cares a quarts de final de la Champions, i un altre el cop el triomf a Barcelona va ser barcelonista, per 36 a 33.

Les dues darreres visites de l’RK Zagreb han tingut color blaugrana i color blau. La temporada 2011/12 els croats van assolir el seu únic triomf davant el Barça d’handbol per 29 a 30, en un partit de la fase de grups de Champions, i la temporada 2012/13 els culers van fer valer la seva condició de locals per guanyar per 35 a 25 en un partit també de la primera fase de la competició.

La novena visita dels croats a Barcelona ve marcada pel triomf dels blaugranes per 23 a 25 a l’anada. Però tothom sap el que significa jugar contra un equip com l’RK Zagreb, amb un entrenador com l’exblaugrana Vesilin Vujovic. El suport del Palau Blaugrana serà clau per poder estar a Colònia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut