Motius per a l’optimisme

Motius per a l’optimisme

El Barça ha guanyat tres dels últims quatre enfrontaments disputats al pavelló de l’Olympiacos Els homes de Pascual ja han vençut aquesta temporada en pistes igualment complicades, com la del Fenerbahçe i la del Panathinaikos

Després de caure en el segon partit dels quarts de final de l’Eurolliga davant l’Olympiacos (63-76), el FC Barcelona buscarà dimarts vinent (19 hores) una nova victòria al Pireu per poder tornar a manar a la sèrie. No falten motius per a l’optimisme, ja que els blaugranes saben perfectament què és guanyar a la pista dels grecs: se n’han endut tres de les últimes quatre visites.

Les dues darreres victòries corresponen a la temporada passada i a la 2012/13, quan Barça i Olympiacos van quedar enquadrats al mateix grup del Top 16. En ambdues ocasions els blaugranes van sortir victoriosos d’un dels pavellons més complicats del continent.

Victòries en pistes complicades

Més enllà dels precedents en temporades anteriors, calendari en mà també hi ha motius per a l’optimisme. El conjunt de Xavi Pascual ja ha demostrat, en la present edició de l’Eurolliga, ser capaç d’endur-se la victòria de pistes tant complicades com la del Fenerbahçe i la del Panathinaikos, en aquest darrer cas per partida doble. Cal recordar que tant turcs com grecs són dos dels conjunts més potents d’Europa, i que també estan disputant els quarts de final.

Els homes de Pascual van doblegar com a visitants ambdós conjunts a la fase de grups, però també van tornar-se a veure les cares amb el Panathinaikos al Top 16. En la seva visita a l’OAKA, els barcelonistes van fer un pas de gegant a Atenes per doblegar el PAO i adjudicar-se la segona posició.  

Duresa física i mental

En la roda de premsa posterior al partit d’aquest divendres, Xavi Pascual va expressar el seu punt de vista respecte al futur immediat d’aquesta eliminatòria. Per al tècnic blaugrana, la duresa física i mental serà clau: “És un dibuix que ja hem viscut en el passat. Sabem que hem de guanyar un partit a Atenes per poder forçar el cinquè i som conscients que serà molt complicat. Ens hem de preparar bé, sobretot mentalment, per poder competir a un bon nivell. Aquestes sèries les acostumen a guanyar els equips que són més durs físicament i mentalment. L’eliminatòria està empatada i els propers 40 minuts determinaran qui agafa la iniciativa”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut