Manchester United, Bayern de Munic, Chelsea i Ajax, ponents del Simposium Internacional de Discapacitat i Futbol

Manchester United, Bayern de Munic, Chelsea i Ajax, ponents del Simposium Internacional de Discapacitat i Futbol

L’Auditori 1899 acollirà demà la primera jornada del Simpòsium, centrada en les ponències de diferents especialistes de prestigi de diversos clubs europeus

Aquest dimarts 28 d’abril, a les 10 h del matí, s’inaugura el Simpòsium Internacional de la Discapacitat i el Futbol, organitzat per l’Oficina d’Atenció Especialitzada (OAE) del FC Barcelona. La primera jornada se celebrarà a l’Auditori 1899 i tindrà com a principal objectiu reflexionar i debatre sobre la integració dels discapacitats dins del món de l’esport i en particular en el futbol. Per aquest motiu s’ha convidat experts en materia d’accessibilitat de diversos clubs europeus, com són el Manchester United, el Bayern de Munic, el Chelsea i l’Ajax.

La jornada s’iniciarà amb les paraules de benvinguda del vicepresident de l’Àrea Social, Jordi Cardoner. Tot seguit Pilar Guinovart, directiva en cap de l’Oficina d’Atenció Especialitzada (OAE), explicarà el funcionament de l’oficina que atén els socis i aficionats amb alguna discapacitat, així com també la seva creació i la seva finalitat. La Mesa d’Assessors serà l’encarregada d’exposar les diferents actuacions que s’han dut a terme des que el FC Barcelona va posar en marxa l’OAE.

Així Enric Morist, de la Creu Roja, presentarà el projecte ‘T’Acompanyem’; Enric Rovira-Beleta, de la Fundació Salas, exposarà les millores arquitectòniques que s’han fet per adaptar les instal·lacions als discapacitats, i Toni Closa, de Technosite, explicarà l’accessibilitat al lloc web del Club. Tot seguit Jordi Durà, directiu responsable de l’OAE i president de Special Olympics Catalunya, parlarà sobre l’esport i la discapacitat, i com aquest és una eina d’integració i normalització.

Finalitzada la primera part del Simpòsium Internacional de la Discapacitat i el Futbol, centrat a explicar i exposar l’experiència del FC Barcelona en el terreny de l’accessibilitat dels discapacitats al món de l’esport, serà el torn dels clubs europeus. El primer d’obrir el torn de ponències serà Phil Downs, 'disability liaison officer' del Manchester United. A continuació serà Kim Dieter Krämer, president del Fanclub Rollwagerl 93 del Bayern de Munic. El Chelsea, a través de Rob Seale, 'disability inclusion officer', també exposarà com el club londinenc treballa per millorar l’accessibilitat d’aquest col·lectiu. I finalment serà el torn de Simone Freling, 'manager public relations' i directora de l’Ajax Foundation.

Aquesta primera jornada finalitzarà amb la posada en comú de les principals idees sorgides durant les ponències.

El dimecres 29 d’abril tindrà lloc la segona jornada del Simpòsium Internacional de Discapacitat i Futbol. S’organitzarà a la Ciutat Esportiva Joan Gamper un Campus de futbol que comptarà amb la presència de diversos clubs europeus que tenen equips de discapacitats psíquics. El Chelsea, el Werder Bremen, l’Everton, l’Only Friends-Ajax i el PB Special Barça participaran en aquest Campus, que serà coordinat per tècnics del FC Barcelona.

PROGRAMA

• 10.00 h: Jordi Cardoner. Vicepresident de l’Àrea Social: Benvinguda als ponents i assistents.

• 10.10 h: Pilar Guinovart. Directiva en Cap de l’OAE: Constitució, objectius, funcionaments i finalitats de l’OAE.

• Torn d’intervencions i respostes a les intervencions

• 10.45 h: Enric Morist. Creu Roja. Projecte d’‘Acompanyem’

• 10.55 h: Enric Rovira-Beleta. Fundació Salas. Arquitectura adaptada a les instal·lacions per a discapacitats.

• 11.05 h: Toni Closa. Technosite (ONCE). Accessibilitat web i consultoria.

• 11.15 h: Taula rodona integrada per: Pilar Guinovart, Jordi Durà, Enric Morist, Enric Rovira-Beleta i Toni Closa.

• 11.35 h: Jordi Durà. Directiu responsable de l’OAE. L’esport i la discapacitat. L’esport com a eina d’integració i normalització.

• Torn d’intervencions i respostes a les intervencions.

PONÈNCIES

• 12.30 h: Phil Downs. Manchester United.

• 13.10 h: KimDieter Krämer. FC Bayern Munich.

• 15.00 h: Rob Seale. Chelsea FC.

• 14.40 h: Simone Freling. AFC Ajax.

• 16.25 h: Conclusions i cloenda.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut