FC Barcelona – Veszprem: Sabies que…?

La tretzena final del Barça d’handbol a la Champions, la primera davant el Veszprem, té una gran quantitat de dades
  • El FC Barcelona d’handbol ha jugat tretze vegades contra el Veszprem en competició oficial. Els resultats d'aquests enfrontaments han estat nou triomfs blaugrana, un empat i dues derrotes. La final de la Champions serà la repetició del tercer i el quart lloc de la Final a Quatre de la temporada passada, en què els blaugranes van guanyar el Veszprem per 26 a 25.
  • El Barça d’handbol ha jugat 12 vegades semifinals de la Champions i ha obtingut 8 títols de la màxima competició europea.
  • Des de la instauració del format Final Four, el Barça d’handbol ha guanyat una final de les tres que ha jugat a Colònia.
  • L’any 2010 va caure a la final davant el THW Kiel, el 2011 es va proclamar campió superant el Ciudad Real i el 2013 va caure davant l’Hamburg.
  • La secció d’handbol del FC Barcelona ha jugat 25 finals en competició europea i n'ha guanyat 19.
  • Aquests són els 19 títols europeus del palmarès blaugrana: vuit Copes d’Europa, cinc Recopes, cinc Supercopes d’Europa i una Copa EHF.
  • Kiril Lazarov és el màxim golejador del Barça amb 106 gols aquesta temporada a Europa. El segueixen Nikola Karabatic, amb 69, i Gudjon Valur Sigurdsson, amb 65.
  • El màxim realitzador dels hongaresos és Momir Illic, amb 109 gols.
  • El Barça ha arribat a la final de Colònia després de vèncer l'Aalborg a vuitens, el Zagreb a quarts i el Kielce a semifinals.
  • El Veszprem va superar el Naturhouse a vuitens, el PSG a quarts i el Kiel a semifinals.
  • La semifinal serà el partit 389 del Barça d’handbol en competicions europees i el 300 a la Copa d’Europa.
  • Dels 299 enfrontaments jugats a la Copa d’Europa, els blaugranes n'han guanyat 219, n'han empatat 18 i n'han perdut 62; han marcat 8.940 gols i n'han encaixat 7.230.