Local

Precedents positius contra l'Unicaja a les semifinals de la Lliga Endesa

Els blaugranes sempre que han jugat contra els malaguenys a les semifinals han passat a la final de la Lliga ACB El balanç entre tots dos a les semifinals del play-off és d’11-1 a favor dels catalans i el balanç global en play-off és de 22-7

Un cop conegut el rival a les semifinals de la Lliga Endesa, que començaran aquest divendres al Palau, és temps de mirar enrere i veure els precedents i què ens diu la història. Catalans i andalusos s’han vist les cares en un total de 29 ocasions en partits de la post temporada i els números assenyalen un clar 22-7 a favor dels blaugranes, que a les fases finals són molt difícils de batre.

4 de 4 a semis

I és que el Barça i l’Unicaja s’han enfrontat en quatre ocasions a les semifinals de la Lliga Endesa i en totes elles sempre ha sortit vencedor el Barça. El primer cop va ser el curs 2000/01 en l’anomenada ‘Lliga de Gasol’ en què els d’Aíto van superar per un clar 3-0 els malaguenys, que no van poder aturar Gasol, Navarro, Jasikevicius, Dueñas i Karnisovas entre d’altres.  Aquella temporada el Barça va aconseguir la Lliga superant el Madrid a la final.

La següent ocasió va ser el curs 2003/04, que posteriorment també va acabar amb títol. En aquella ocasió els d’Svetislav Pesic van superar per un global de 3-0 amb Bodiroga, Fucka, Navarro i Ilievski de protagonistes. Ja en un passat més recent i amb Pascual a la banqueta, els catalans van vèncer per 2-1 l’Unicaja el curs 2008/09. Aquella temporada els play-offs de semifinals eren al millor de tres partits i en la final el Barça va superar el Laboral Kutxa.

Finalment, va ser el curs 2009/10 l’últim cop en què tots dos equips s’han vist les cares. El Barça va tornar a vèncer amb facilitat la sèrie, per 3-0, amb un equip que va ser campió d’Europa a París, però que no va poder guanyar la Lliga. L’única vegada, per cert, que després de superar l’Unicaja el Barça no ha estat campió. Navarro, Morris, Mickeal o Lorbek, entre d’altres, les estrelles d’aquella semifinal.

Enfrontaments directes

Aquesta temporada el Barça i l’Unicaja s’han vist les cares en tres ocasions. Dues a la Lliga Regular (114-110 a Barcelona i 61-74 a Màlaga) i una a la Copa del Rei (87-79), també a les semifinals. En totes elles els de Pascual han sortit victoriosos, però val a dir que aquest curs els de Joan Plaza han fet una temporada sensacional en competició domèstica i de ben segur que serà una eliminatòria en què el Barça haurà d’estar concentrat els 40 minuts si la vol superar.

Més notícies aquí