Barça i cultura catalana a Berlín

Barça i cultura catalana a Berlín

El vicepresident Carles Vilarrubí pronunciarà una conferència a la Universitat Humboldt de la capital alemanya el divendres 5 de juny

La Universitat Humboldt de Berlín acollirà divendres una àmplia jornada sobre la cultura catalana coincidint amb la celebració de la Final de la Lliga de Campions de Futbol entre el FC Barcelona i la Juventus de Torí. Aquest acte s’emmarca dins del conveni signat al setembre del 2012 entre el FC Barcelona i l’Institut Ramon Llull per promoure la cultura catalana al món. Prèviament s’han celebrat jornades similars a les universitats de Glasgow, París 3 Nouvelle Sorbonne, Amsterdam i Manchester.

La jornada començarà a les 11 del matí amb una benvinguda a càrrec del director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, i del vicerector acadèmic d’Afers Internacionals de la Universitat Humboldt, el Dr. Phil Michael Kämper-van der Boogaart.

Tot seguit, el vicepresident de l’Àrea Institucional i Internacional del Barça, Carles Vilarrubí, pronunciarà la conferència “Barça, Sport, Culture and Education”, on explicarà com el FC Barcelona és un vehicle per a la recuperació de la identitat catalana i alhora un instrument per a la integració dels nouvinguts. En la presentació es fa èmfasi en els valors que defineixen el Club: respecte, treball en equip, esforç, humilitat i ambició.

A continuació se celebrarà una tertúlia a l’entorn de la literatura i el futbol en què participaran l’escriptor Josep Maria Fonalleras i Michael Ebmeyer, escriptor alemany que coneix de primera mà la realitat catalana ja que va residir a Barcelona durant uns anys.

La jornada conclourà amb una actuació de la cantant catalana Judit Nedderman, a la qual seguirà un tast de cava ofert per l’Agència Catalana de Turisme.

Amb el conveni que van signar el 2012, l’IRL i el FC Barcelona es proposa coordinar les potencialitats de totes dues institucions com a ambaixadors de la llengua i la cultura catalana i dels valors de la cultura vinculada a l’esport i a la catalanitat. Aquest acte es va complementar al mes de febrer passat amb un nou acord per fomentar la recerca universitària al Centre de Documentació i Estudis del FCB entre els estudiants, el professorat i els recercadors d’universitats de la xarxa d’estudis catalans a l’exterior. Actualment hi han unes 150 universitats de tot el món que ofereixen estudis catalans.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut