Barça d’handbol: màxima concentració a la Copa

Ángel Ximénez Puente Genil, darrer escull per assolir la final de la XL edició de la Copa del Rei d’handbol

Dissabte a les 16.30 i amb les càmeres d’Esport3 i Sportmanía com a testimonis, el Barça d’handbol juga la semifinal de la XL edició de la Copa del Rei. Els blaugranes arriben a Gijón, seu de la competició, com a campions d’Europa i amb l’objectiu d’aconseguir el setè i darrer títol de la temporada per completar una sessió perfecta.

Centrats en la feina

Xavi Pascual destacava, a la roda de premsa prèvia, que l’equip donaria el màxim d’allò que té a aquestes alçades de temporada. Centrar-se en la feina per fer el ple de títols a la temporada 2014/15, és una premissa bàsica per a l’handbol blaugrana.

El Barça d’handbol arriba a la semifinal de Copa del Rei amb els dubtes de Kiril Lazarov i Siarhei Rutenka que ja poc van poder participar a la Final a Quatre de Colònia. La participació d’ambdós jugadors es decidirà la mateixa tarda de dissabte.

Els blaugranes van començar el seu camí a la Copa 14/15 a vuitens de final davant Fertiberia Port Sagunt al que van superar per 31 a 45 a partit únic. Per ser a les semifinals, a quarts, van vèncer a doble partit a Naturhouse La Rioja 39 a 28 a Barcelona i 29 a 35 a Logronyo.

Una revelació a la Copa

Ángel Ximénez Puente Genil viu, en la seva segona temporada a l’Asobal, la seva primera participació en una semifinal de Copa. Els andalusos van superar a 1/16 a Teucro a 1/8 van guanyar a Guadalajara i a 1/4 de final van assolir el pas a la semifinal superant a Villa de Aranda.

Aquest èxit, combinat amb la permanència a la màxima competició estatal, té la marca de qui va ser jugador del primer equip de l’handbol blaugrana: Fernando Barbeito. Barbeito és l’entrenador dels de Còrdova i sota la seva direcció els de Puente Genil estan aconseguint fites històriques.

Entre la seva plantilla destaca la presencia de Juan Antonio Vázquez, que amb 216 gols, ha estat el màxim golejador de la Lliga Asobal Bauhaus 2014/15.