La festa de celebració del FC Barcelona, a l’Aeroport de Berlín-Tempelhof

La festa de celebració del FC Barcelona, a l’Aeroport de Berlín-Tempelhof

El parc més gran de la ciutat de Berlín, antic aeroport militar i comercial, és un dels punts neuràlgics de la capital alemanya i acull nombroses activitats culturals

La celebració de la cinquena Lliga de Campions de la història del FC Barcelona ha començat en el moment en què l’àrbitre del partit, Cüneyt Cakir, ha xiulat el final. L’alegria s’ha desfermat sobre la gespa de l’Estadi Olímpic de Berlín, i la festa es traslladarà posteriorment a un dels punts més emblemàtics de la capital alemanya. L’expedició blaugrana celebrarà la consecució del triplet a l’Aeroport de Berlín-Tempelhof.

Del 1909 al 1923 s’hi van realitzar petits vols, com ara la primera exhibició aèria de la història, i a partir del 1923 es va convertir en un dels aeroports de més trànsit d’Europa. Amb la divisió del territori alemany després de la II Guerra Mundial, Tempelhof va passar a ser de domini militar, fins a la caiguda del Mur de Berlín. A partir d’aleshores va passar a ser un aeroport comercial, fins que les pèrdues en van provocar el tancament.

L’espai berlinès ha passat a ser, des del 2010, un dels parcs urbans més grans del món i acull nombroses activitats culturals, com ara festivals de música i fires de moda. Compta amb 380 hectàrees d’extensió, i supera, per exemple, el Central Park de Nova York. Allà el FC Barcelona celebrarà l’orelluda que ha aconseguit el conjunt de Luis Enrique, la cinquena de la història del Club.

El pont aeri

El 20 de juny del 1948 la Unió Soviètica va bloquejar les rutes terrestres i fluvials cap a Berlín Oest com a mesura de pressió cap a les forces aliades, i a partir d’aleshores l’única via d’accés va ser l’aèria. L’Aeroport de Berlín-Tempelhof va passar a ser un dels tres accessos principals a la capital alemanya, i amb els aeroports Tegel i l’aeròdrom de Gatow van acollir 1.400 vols diaris durant les 24 hores del dia.

El bloqueig de Berlín i el pont aeri van acabar el 30 de setembre de 1949, quan les forces soviètiques van comprovar que les forces occidentals no es rendirien.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut