FC Barcelona- Unicaja: L’últim pas per arribar a la final

Els blaugranes buscaran el pas a la final de la Lliga Endesa davant del seu públic en una tarda que promet ser emocionant El factor Palau serà clau perquè els de Xavi Pascual puguin aconseguir el triomf

El FC Barcelona s’ho juga tot en el cinquè partit aquest diumenge (17.00 hores, Teledeporte) del play-off contra l’Unicaja de Màlaga. Després de la derrota en el quart partit, els blaugranes esperen que amb l’ajuda de l’afició s’aconsegueixi el pas a la final. En els dos primers partits el factor Palau va ser determinant perquè l’equip aconseguís dues victòries amb superioritat (91-60 i 91-70).

Segons l’estadística, 15 dels 19 precedents del 2-2 en semifinals van acabar amb el triomf de l’amfitrió en el partit decisiu. Cap equip ha estat capaç de remuntar un 2-0 en contra en la història de la competició. El 2-2 a semifinals s’ha produït en 19 ocasions al llarg de la història, i en 15 d’aquestes la victòria va ser per a l’equip local en el cinquè partit (3-2).

Un rival motivat

L’Unicaja ha sortit reforçat del quart partit, després d’igualar l’eliminatòria (2-2) al Martín Carpena. Granger i Toolson van liderar l’equip malagueny, que va dominar tot el partit sense donar opció al Barça. Un equip amb confiança i perillós que intentarà posar les coses molt difícils en el cinquè partit. Malgrat això, l’equip de Joan Plaza sap que no serà fàcil guanyar al Palau amb els precedents dels primers partits del play-off.

Nachbar espera el suport de l'afició

Tot i la derrota en el quart partit, el FC Barcelona es manté com a favorit per endur-se l’eliminatòria. Huertas, amb 14 punts, i Satoransky i Tomic, amb 12 punts, van ser els màxims anotadors blaugrana en el quart partit. L’equip de Xavi Pascual necessita el suport del Palau Blaugrana a vessar per vèncer a l’Unicaja i disputar la novena final consecutiva, una fita històrica (2007-2015). En aquest sentit, Nachbar ha assenyalat: "Espero molta gent per veure aquest partit, per estar amb nosaltres". "Si em pregunten si vull jugar al Palau o en un altre pavelló, sempre diré que el Palau”.

El blaugrana destaca que l'equip "està preparat per jugar el cinquè parti". "Per això hem jugat tota la lliga regular, per tenir aquest cinquè partit a casa", ha afegit. “Hem de jugar amb una mica més d’energia, hem d'estar més junts en atac i en defensa i tenir un millor rebot defensiu”, ha conclòs.