Ferran Martínez i l’excepció de les estadístiques

Ferran Martínez i l’excepció de les estadístiques

Amb ell a la plantilla, el Barça d’Aíto va capgirar un 0-1 en contra a la final contra l’Unicaja del 1995 “El factor mental és el més important, marca la tendència. L’equip que se sobreposa pot capgirar-ho”, comenta l’expivot blaugrana

Si bé es cert que l’estadística assenyala que l’equip que guanya el primer partit té totes les de guanyar, també hi ha excepcions. Una d’aquestes es remunta al curs 1994/95 en una final inèdita entre el Barça i l’Unicaja. En aquella ocasió els d’Imbroda van vèncer al Palau, on van situar el 0-1, però van acabar caient en el cinquè partit al Palau per 3-2. Un dels integrants d’aquell equip, el pivot Ferran Martínez, un avançat al seu temps amb el llançament exterior des dels seus 2,12, ens recorda com ho va viure.

Fa 20 anys recordo que vam perdre el primer partit al Palau, contra l'Unicaja, i amb 0-1 vam guanyar la Lliga. Vam guanyar el segon, el quart i el cinquè després al Palau”, comenta Ferran, que afegeix un factor clau en les eliminatòries pel títol: “El factor mental és el més important, marca la tendència. L’equip que se sobreposa pot capgirar-ho. El Barça ha d’oblidar el partit de divendres; cada partit és diferent, amb factors que no controles. Guanyarà qui més fort mentalment estigui”, adverteix Martínez.

Final duríssima

“Aquella final del 1995 va ser duríssima. A l’entorn hi havia crispació amb Aíto i Imbroda... Va ser un partit dur i vam perdre al Palau. El segon el vam guanyar, però vam perdre el tercer i en el quart vam estar contra les cordes. Sota màxima pressió vam jugar bé, en situacions límit, i vam guanyar. En el cinquè vam rematar al Palau”, comenta l’exjugador del Barça, que es troba a Madrid seguint la final.

I veu semblances amb el Barça del 95? “En un play-off tot és possible. Quan saps que no hi ha més opció que guanyar, ho fas, et concentres, i traspasses la pressió. Aquest equip ha demostrat que és capaç de fer-ho”, finalitza Ferran, que va aconseguir cinc Lligues amb el Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut