Així són els rivals del Barça a la fase de grups de la Lliga de Campions 2015/16

Així són els rivals del Barça a la fase de grups de la Lliga de Campions 2015/16

Quatre campions de Lliga i tres subcampions es veuran les cares amb l’equip de Xavi Pascual a la fase de grups de la Velux EHF Champions League 2015/16

Grans records, partits històrics i clàssics. Així es podrien definir a grans trets els rivals que li han tocat al Barça a la fase de grups de la propera Champions League. Kielce, rival a la semifinal de la temporada passada, Rhein-Neckar Löwen, equip que va patir una de les remuntades més històriques que s’han viscut al Palau, i Kolding o Vardar, que per segon any consecutiu es veuran les cares amb els blaugranes a la primera ronda, seran alguns dels rivals que el Barça es trobarà a Europa. Tot i això, l’equip de Xavi Pascual ha evitat alguns dels equips més potents, com ara THW Kiel, MKB Veszprem, París Saint-Germain o Flensburg-Handewitt, tots ubicats al Grup A.

Aquests són els set primers rivals del Barça per començar el camí cap a la desena Champions de la secció:

KS Vive Tauron Kielce (Polònia)

Durant la fase de grups de la EHF Velux Champions League 2015-16 es viurà la reedició de la semifinal de la passada Final Four, en què els blaugranes es van imposar als polonesos per 33-28. Amb vells coneguts de la Lliga espanyola, com ara Talant Duixebàev i Julen Aguinagalde, el Kielce ha guanyat les darreres quatre Lligues i a Europa ha assolit la tercera posició les temporades 2012/13 i 2014/15, ambdues després de caure davant el Barça. A més, el Hala Legionów, la pista on juga com a local, va ser un fortí a Europa la temporada passada ja que tan sols el Montpellier, a vuitens de final, va ser capaç de guanyar-hi.

Com a jugadors destacats compten amb Karol Bielecki, quart màxim anotador de la passada edició de la Lliga de Campions, a més de Zorman, Cupic i Buntic.

HC Vardar Skopje (Macedònia)

El HC Vardar Skopje és l’actual campió de la Lliga de Macedònia. La temporada 2013/14 catalans i macedonis també es van enfrontar a la fase de grups, i aleshores els blaugranes van guanyar al Palau Blaugrana (30-23) i van empatar al Jane Sandanski Arena (29-29). L’equip de l’exblaugrana Arpad Sterbik fa dues temporades consecutives que cau als quarts de final, i a la Champions League 2014/15 va ser capaç de guanyar, a la fase de grups, a la pista del Rhein-Neckar Löwen, un pavelló dels més complicats d’Europa.

Timur Dibirov, Igor Karacic i Álex Duixebàev són els perills ofensius d’un Vardar Skopje que aquesta temporada comptarà amb Jorge Maqueda, internacional espanyol i medalla d’or al Mundial de Barcelona i de bronze a l’europeu de Dinamarca.

KIF Kolding (Dinamarca)

Per segona temporada consecutiva el Kolding i el Barça es trobaran, de nou, a la fase de grups. 33-27, al Palau Blaugrana i 27-27 a l’Arena de Kolding van ser els resultats i els danesos van obtenir el passi als vuitens de final com a segons classificats. En les darreres deu edicions en què ha participat, el Kolding ha arribat, com a mínim, als vuitens de final de la Champions League. Com a local, l’equip entrenat per Aron Kristjánsson és molt difícil de batre, i la temporada passada cap equip va ser capaç de guanyar en els sis partits que es van disputar (4 victòries i 2 empats). A més, el Kolding és el vigent campió de Lliga.

Amb les baixes d’Ólafur Stefánsson i Boessen, per retirada, de cara a la propera temporada, els danesos han incorporat l’exblaugrana Konstantin Igropulo. Bo Spellerberg és la referència en atac.

Pick Szeged (Hongria)

El Pick Szeged és un dels equips habituals a la Champions League. Exceptuant la temporada 2012/13, en què van caure a la fase de classificació, els hongaresos han participat en totes les edicions des del curs 2003/04. A més, de les onze participacions, únicament en quatre ha caigut a la primera fase. La temporada passada, després de classificar-se en segona posició, van superar el Rhein-Neckar Löwen a vuitens de final i van caure enfront el Kiel als quarts.

Dirigit per Juan Carlos Pastor, el Pick Szeged ha fet del Városi Sportcsarnok una pista gairebé inexpugnable en què, en la passada edició, només van caure derrotats en un partit a Europa. L’equip compta a les seves files amb Antonio Garcia, campió del món amb Espanya, amb Zsolt Balogh, sisè màxim anotador de la Champions League 2014/15, a més de José Manuel Sierra sota pals.

Rhein-Neckar Löwen (Alemanya)

Després de protagonitzar una de les tardes més màgiques d’handbol al Palau Blaugrana la temporada 2013/14, en què els blaugranes van remuntar l’eliminatòria, Barça i Rhein-Neckar Löwen es retrobaran a la fase de grups. El segon classificat a la Lliga alemanya és un dels rivals més complicats i incòmodes d’Europa. A més del nivell i la qualitat de la seva plantilla, els ‘lleons’ compten amb el factor SAP Arena, una pista amb una capacitat per a 13.200 persones i on, en les darreres dues temporades a Europa, únicament dos equips, en tretze partits, han estat capaços de guanyar. 

De cara a la propera temporada els alemanys no podran comptar amb Niklas Landin sota pals. Però, malgrat això, jugadors com ara Uwe Gensheimer, Alexandre Patersson, Andre Schmid i Mads Mensah Larsen són les amenaces ofensives.

IFK Kristianstad (Suècia)

Després de 62 anys, el IFK Kristianstad s’ha tornat a proclamar campió de l’Elitserien, la lliga sueca, i competirà a la EHF Velux Champions League 2015/16. La temporada 2014/2015 l’equip suec va ser debutant a la Fase de Grups de la Copa EHF. L’entrenador i exjugador Ola Markus Lindgren va portar el seu equip fins a la final de la Copa EHF, que, en una eliminatòria molt igualada, finalment va perdre davant l’Hamburg. El Kristianstad Arena té capacitat per a 4.700 espectadors, i de ben segur que serà complicat contrarestar la corba taronja, l’afició incansable de l’equip suec.

El IFK té dos porters amb experiència a Europa després del seu pas per altres equips de molt nivell, Jesper Larsson i Dan Beutler.

Montpellier Agglomeration HB (França)

L’equip francès va deixar escapar a l’últim sospir la lliga francesa i va acabar ocupant la segona posició per darrere del París Saint-Germain. Aquest històric té 27 títols al seu palmarès, entre els quals hi ha una Lliga de Campions, guanyada l’any 2003. L’equip de Patrice Canayer va caure eliminat a vuitens de final de la EHF Velux Champions League 2014/15 contra el Vive Kielce.

Els jugadors amb els quals cal anar més amb compte d’aquest conjunt són el francès Guigou, l’argentí Diego Simonet i el brasiler Felipe Borges, tots tres internacionals amb les seves seleccions respectives.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut