L'Auditori 1899 acull la prèmiere de 'La Sagi, una pionera del Barça'

L'Auditori 1899 acull la prèmiere de 'La Sagi, una pionera del Barça'

La producció del FC Barcelona, TV3 i Minoria Absoluta s'estrenarà el proper 12 de març conjuntament amb la televisió pública catalana, dins del programa 'Sense Ficció', i també Barça TV i a les plataformes del Club, a les 21.55 hores

Aquest dijous, dia 7 de març, a l’Auditori 1899 del Camp Nou, s'ha realitzat la première de la docuficció La Sagi, una pionera del Barça, una producció de TV3, Minoria Absoluta i el FC Barcelona. Aquesta preestrena s’emmarca en els actes que el Barça organitza per al Dia Internacional de la Dona el dia 8 de març, amb una jornada organitzada pel Grup Edelmira Calvetó, que, sota el lema Barça: femení, plural, se celebrarà també a l’Auditori 1899.

A l'acte hi han assistit el vicepresident del FC Barcelona Jordi Cardoner, la secretària de la Junta Directiva Maria Teixidor, el directiu Oriol Tomàs i el CEO del FC Barcelona, Òscar Grau. A més, hi han acudit la capitana del Barça Femení Vicky Losada i la futbolista actualment cedida a l'Athletic Club Marta Unzué, membre del Grup Edelmira Calvetó. Tampoc l'entrenador del Barça Femení Lluís Cortés i el Team Manager del Barça Femení Markel Zubizarreta s'han volgut perdre la preestrena de la docuficció.

El vicepresident Cardoner ha destacat que, seguint la tasca de recuperar la memòria de grans barcelonistes com en el cas dels documentals dedicats a la figura de Joan Gamper o el president Suñol, "ara volem reivindicar i descobrir per a molts la història i personalitat d'Anna Maria Martínez Sagi". A més, ha assegurat que "Edelmira Calvetó, la primera sòcia del Barça, i la Sagi mereixen un lloc d'honor a la nostra història, i que els nostres socis i sòcies coneguin a fons el seu barcelonisme". Finalment, ha destacat que "La Sagi ens deixa un llegat molt més gran com a pionera en la lluita pels drets de la dona i en la defensa de l'esport femení sense fronteres".

Anna Maria Martínez Sagi va ser, l’any 1934, la primera dona que va formar part de la Junta Directiva del FC Barcelona. Tenia 27 anys i encarnava un model de dona independent i moderna. Va ser esportista, poeta i periodista. La seva militància feminista i republicana li va costar enfrontaments i exili.

La docuficció La Sagi, una pionera del Barça recupera la memòria d’una persona tan extraordinària com oblidada. Nascuda en una família benestant, ja lligada al Barça dels primers temps, Anna Maria Martínez Sagi va aprofitar el moment històric excepcional de la Segona República per desafiar les convencions i lluitar per la independència pròpia i, per extensió, de les dones. El caràcter, la determinació i una relació amorosa la van marcar tota la vida i la van impulsar a les més altes fites, però també a la infelicitat més gran.

En la docuficció, l’actriu Anna Sahun es posa a la pell d’Anna Maria Martínez Sagi. A través de La Sagi, una pionera del Barça també es fa un retrat del paper de la dona en el Barça d’avui. Per preparar el paper, Sahun va visitar un dia de partit a l’Estadi, el Barça Femení a la Ciutat Esportiva Joan Gamper o el Grup Edelmira Calvetó, entre altres activitats.

ANNA SAHUN, LA SAGI, AMB EL BARÇA FEMENÍ - GERMÁN PARGA

 

La docuficció està dirigida per Francesc Escribano i Josep Serra Mateu, amb guió del mateix Escribano i Juan Manuel de Prada. Juntament amb Anna Sahun, també hi participen les actrius Clara Segura i Núria Valls. La producció s’estrenarà el proper 12 de març conjuntament a TV3, a les 21.55 h, dins del programa Sense ficció i també a Barça TV i a les plataformes del Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut