Més de 80.000 dones són protagonistes del món blaugrana

Més de 80.000 dones són protagonistes del món blaugrana

En el marc del Dia Internacional de la Dona, el Club organitza aquest dijous la ‘première’ de la docuficció ‘La Sagi, una pionera del Barça’ i divendres la jornada ‘Barça: femení, plural’

La presència de la dona en tots els àmbits del Club, des de la massa social fins a les empleades de l’Entitat, passant per les jugadores de futbol i les esportistes de les diferents seccions amateurs, és un dels factors que reforcen la singularitat del FC Barcelona. La dona és protagonista en molts dels àmbits del Club i en total ja són 84.303 dones les que mantenen una vinculació directa amb el Barça, entre sòcies, penyistes, jugadores de futbol, esportistes dels equips amateurs i empleades amb contracte laboral. Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el Barça vol donar visibilitat a aquest protagonisme femení del Club, començant aquesta tarda amb la première de la docuficció La Sagi, una pionera del Barça i aquest divendres amb la jornada Barça: femení, plural i la campanya a les xarxes amb el vídeo #wearefootballers.

El Club té 37.863 dones, el 26,6% de la massa social del Club, que en data 30 de desembre era de 142.323 socis. Pel que fa a les penyistes, representen el 28,3% (45.320) del total, 160.041. Pel que respecta a les empleades, el Club compta amb 244 treballadores (un 44% del total de 558) del personal continu i 21 dones del personal fix discontinu (24%), del total de 89. La xifra de jugadores amb contracte del Club i dones membres dels diferents staffs tècnics és de 62 (9%) del total de 654 amb què compta l’entitat blaugrana.

Des que el 1913 Edelmira Calvetó va aconseguir trencar barreres i ser la primera sòcia quan en els Estatuts del Club només preveien l’associació dels homes, la relació històrica entre el Barça i la dona està marcada per la perseverança i la superació dels obstacles socials fins a arribar a la normalització actual.

EL BARÇA I LA DONA EN XIFRES

Els actuals equips blaugrana de futbol femení també tenen al darrere una llarga història d’incomprensions i penúries causades per un context institucional i social que no entenia el desig de la dona de participar activament en el món del futbol, tradicionalment masculí.

A l’estiu del 2015, però, el futbol femení blaugrana va fer un pas més amb la professionalització del primer equip. Consagrat com un referent en l’àmbit estatal, el Barça té l’objectiu a mitjà termini de convertir-se en un aspirant a ser campió d’Europa. A més, aquest estiu l’equip femení va compartir protagonisme amb el primer equip durant la gira pels Estats Units i va estrenar el primer patrocinador en la samarreta de la seva història, Stanley, marca líder d’eines i seguretat, amb què va establir un nou estàndard en la comercialització del futbol i l’esport femení que afavoreix el seu creixement.

Actualment, les jugadores de futbol que vesteixen la samarreta blaugrana són 92; d’elles, 22 són del primer equip, el Barça Femení, i 70 formen part dels quatre equips formatius, el Femení B, el Juvenil-Cadet, l’Infantil-Aleví i l’Aleví-Benjamí. A més, el Barça compta amb 701 jugadores que formen part de set seccions amateurs (atletisme, bàsquet femení, hoquei herba, voleibol femení, patinatge, rugbi i hoquei gel), que representen el 51% del total dels 1.366 esportistes amateurs del Club.

Dia Internacional de la Dona

Aquest divendres serà el torn de la jornada Barça: femení, plural, amb què el Club pretén donar visibilitat a la dona a través de l’esport, valorar l’aportació dels esports amateurs i destacar la potència de la marca en femení a través de diverses xerrades i ponències. Aquest acte, impulsat pel Grup Edelmira Calvetó, també se celebrarà a l’Auditori 1899 a partir de les 10 h. La jornada comptarà amb la presència, entre d’altres, del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu; de la secretària de la Junta Directiva, Maria Teixidor; del vicepresident de l’Espai Barça, Jordi Moix; del membre de la Junta Directiva, Oriol Tomàs, i de la consellera de Salut, Alba Vergés.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut