Bartomeu: “El Barça viu en una era guanyadora des del 2004”

Bartomeu: “El Barça viu en una era guanyadora des del 2004”

El president del FC Barcelona ressalta en una entrevista a la cadena SER Catalunya que “la idea de futbol” blaugrana és clau per explicar aquests èxits

Josep Maria Bartomeu ha posat en valor els èxits assolits pel FC Barcelona en els darrers 15 anys. “El Barça viu en una era guanyadora des del 2004, cosa que és molt difícil d’assolir en el món de l’esport”, ha declarat en una entrevista concedida aquest dimecres al matí a la cadena SER Catalunya. El president del Barça ha assegurat que tenir “un model i una idea de futbol molt clares” han estat fonamentals per entendre aquesta era guanyadora.

A banda, Josep Maria Bartomeu ha repassat tota l’actualitat culer. Reproduïm les seves declaracions.


FINAL DE TEMPORADA: OPTIMISME I PRUDÈNCIA

“Triplet? Queden encara molts mesos per davant. Tenim una final de Copa el 25 de maig, ara ve el Rayo a la Lliga i tenim una eliminatòria de Champions complicada amb el Lió. Els jugadors, socis, aficionats i directius tots estan molt motivats”.

“Vull fer una reflexió: fa uns anys els socis i aficionats culers eren pessimistes abans dels partits importants. Des de fa uns quants anys, des que han jugat al Barça Ronaldinho o Messi, i han estat a la banqueta Guardiola o Rijkaard, s’afronten els partits d’una altra manera. Que la idea de futbol sigui sempre la mateixa ens ha ajudat”.

LA FELICITAT DE DE JONG

“Estic content pel Frenkie De Jong i la seva classificació a la Champions. Era un dels seus objectius com a jugador”.

“Que eliminés el Madrid no era cap encàrrec però ho vam parlar. Un dels objectiu que tens com a jugador del Barça és eliminar el Madrid”.

“Ahir a la nit vaig parlar amb el seu agent i ell s’hi va posar un moment. Vam parlar i el vaig felicitar”.

“Ara De Jong el que ha de fer és acabar bé la seva etapa a l’Ajax, on ha crescut com a jugador, i arribar bé al Barça, on estic segur que marcarà una època”.

I DE LIGT?

“Aquest és un altre tema que hem de parlar. Al mes de març i abril és quan es prenen les decisions. Amb De Jong hi havia molts interessants i ens vam haver d’avançar al gener”.

“Segur que en aquest mes de març estarà sobre la taula el nom de De Ligt”.

“Ara tenim grans centrals a la plantilla però també és cert que mirem el talent de fora”.

DEMBÉLÉ, COUTINHO I NEYMAR JR

“Neymar Jr és jugador del PSG. Amb els diners que vam rebre per ell vam fer dues apostes: Dembélé i Coutinho. El que faran ara el PSG o el Reial Madrid jo no ho sé”.

“Dembélé i Coutinho són dos jugadors joves, com també Todibo, Lenglet, Ter Stegen o De Jong, que han de servir per construir el Barça del futur”.

“Per mi Dembélé, que és qui juga al Barça, és millor que Neymar Jr. Estem molt contents amb ell”.

EL FUTUR DE MESSI I EL BARÇA

“Tenim Messi per estona. Té contracte fins l’any 2021 i crec que encara farem una altra renovació de contracte amb ell”.

"De moment encara no cal imaginar un Barça sense Messi però sí que l’hem d’anar preparant. Cal buscar talent jove. Serà un Barça molt diferent al d’ara però jo encara no el veig proper”.

RAKITIC I JORDI ALBA

“Rakitic sap que té contracte fins el 2021. És un gran jugador i Valverde sap que Rakitic continua perquè té contracte en vigor”.

“Ara hem estat centrats en la renovació de Jordi Alba, que era important que seguís perquè és el millor lateral esquerre del món”.

L’ARRIBADA DEL VAR

“Estem molt satisfets amb la implementació del VAR. Ajuda que els àrbitres tinguin menys errades, són humans. El VAR ajuda a minimitzar-les”.

“Estic segur que el VAR anirà evolucionant. Ara estem vivint la primera versió del VAR”.

CANVI DE FINANÇAMENT

“El Barça no s’ha hipotecat. És un préstec i el Club no ha donat cap aval, cap garantia”.

“Es tracta d’un canvi de finançament: de les pòlisses de crèdit amb la banca tradicional, a unes operacions amb millors interessos i sense cap tipus de garantia d’actius o ingressos”.

"Aquest nou model de finançament és una cosa inèdita al món del futbol. Som pioners”.

SANDRO ROSELL

“El vaig veure a Madrid el dia que sortia de la presó i va ser una trobada diferent. Sandro Rosell sap que el judici no ha acabat i que cal seguir treballant la seva defensa i innocència però el vaig veure molt animat”.

“Sé que no ha fet res punible, el conec des que som molt joves. Tinc l’esperança que la veritat surti a la llum”.

EL JUDICI DEL PROCÉS

“L’estic seguint bastant. El miro amb certa preocupació: hi ha coses que vivim aquí a Catalunya que a altres llocs no es viuen igual. Crec que cal explicar-ho bé”.

“Sempre he dit que la judicialització de la política no és bona. La política s’ha de resoldre mitjançant un procés de diàleg i negociació política”.

“Jo vaig dir el mateix que va dir Piqué l’altre dia”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut