UCAM Múrcia – Barça Lassa: Derrota amb final d’infart (71-70)

Els de Pesic cauen contra un rival molt combatiu i sumen la quarta derrota del curs a la Lliga

El Barça Lassa ha perdut contra l’UCAM Múrcia a domicili  per un ajustat 71-70 en el duel corresponent a la 21a jornada de la Lliga Endesa. El partit ha estat marcat per la gran igualtat en el joc, que s’ha acabat decidint en els instants finals. Tot i la derrota, el Barça Lassa segueix líder de la Lliga Endesa amb un balanç de 17 victòries i quatre derrotes. Ante Tomic ha estat el blaugrana més valorat, amb 10 punts i un 17 valoració.

El matx ha començat amb molta intensitat defensiva i amb transicions ràpides d’ambdós conjunts (6-11, min 5). A partir del control del rebot defensiu, els de Pesic han pogut mostrar la seva versió més ràpida, comandada per un Blazic molt actiu en totes les facetes del joc.  L’intercanvi de cops ha estat la tònica dels primers minuts del duel (13-18, min 10).

Reaccions d’ambdós conjunts

El segon assalt s’ha reprès amb un Kyle Kuric en estat de gràcia –amb set punts consecutius– que ha obert la primera escletxa en el marcador (15-25, min 13). Tot i així, els murcians han reaccionat ràpidament, amb un gran encert des de la línia de 6,75 amb un parcial de 9 a 2 que ha obligat Pesic a demanar temps mort (24-27, min 14). De la mà del mateix Kuric, el ‘24’ blaugrana s’ha vestit d’actor principal en els atacs del Barça. Malgrat la bona circulació de pilota, en el tram final del període, el conjunt dirigit per Sito Alonso ha desplegat un joc alegre, amb la línia de tres punts com a principal arma ofensiva, que ha permès als locals arribar al descans amb el marcador a favor (34-33, min 20).

La igualtat en el joc ha estat la tònica dels primers compassos de joc després de passar pels vestidors (45-45, min 24). Amb un Tomic molt participatiu en tasques ofensives, els blaugrana han contestat les accions dels murcians. A partir de l’equador del període, les defenses i els baixos percentatges en els llançaments s’han imposat al joc coral d’ambdós equips (50-49, min 30).

Final d’infart sense premi

L’últim quart ha començat amb molta igualtat entre els dos combinats (59-58, min 35). Amb les defenses i les imprecisions ofensives regnant sobre el parquet murcià, el duel s’ha acabat decidint en els darrers instants del matx, on els locals han entrat a l´últim minut amb avantatge (71-70, min 39). La darrera possessió ha estat per als blaugrana, però, finalment, no s’ha pogut culminar la victòria en un partit molt travat de principi a fi.