Glasgow, el nou repte de l’atletisme blaugrana

Glasgow, el nou repte de l’atletisme blaugrana

Aquest divendres es posa en marxa l’europeu d’atletisme en el qual 11 atletes del Barça participaran amb la selecció espanyola

Cap de setmana intens per al barcelonisme que haurà de posar un ull en el Barnabéu i  l’altre a Glasgow, on es disputarà el campionat d’Europa d’atletisme en el qual el Barça comptarà amb un total d’onze atletes mitjançant la selecció espanyola.

De fet, el Barça és el club amb major representació dins d’una selecció molt renovada amb l’esperança posada en joves atletes com Jaël Bestué, Aleix Porras, Artur Bossy, Adrián Ben -tots ells vesteixen la samarreta blaugrana-, entre d’altres. 

Si bé és cert que el nivell serà altíssim i serà complicat veure un d’aquests joves amb un metall, una de les principals opcions a medalla estarà dipositada en les cames d’Álvaro de Arriba. El blaugrana, especialista en els 800 metres, ja va penjar-se un bronze a Belgrad el 2017. Dos anys després, l’atleta nascut a  Salamanca assegura trobar-se en el millor estat de forma possible per aquest europeu i completament recuperat de la caiguda en el Meeting de Madrid “que va complicar una mica la preparació per a aquesta competició”, apunta De Arriba.

Més agressiu que mai

“A Düsseldorf buscava bones sensacions, dominar la cursa des d’un inici, no tenir cap topada i guanyar”, explica el salmantí que ha decidit deixar de banda la seva tan característica estratègia d’esperar a la cua de la cursa per arribar amb un final explosiu. De fet, ja fa algunes proves en les quals De Arriba ha optat per situar-se al capdavant des de la sortida. Una decisió estratègica que també li ha portat bons resultats -Düsseldorf és el millor exemple- i que tindrà una clara afectació a l’Álvaro De Arriba que podrem veure a Glasgow, ja que “probablement seré més agressiu”. 

Amb el convenciment de saber que arriba amb “la millor preparació que mai hem fet per a la pista coberta”, amb la millor marca dels 800m, amb el metall de l’últim europeu i amb bona part de les esperances de la selecció dipositades en ell, De Arriba és conscient de la pressió -que sembla no afectar-lo- i del paper de favorit que te. El blaugrana però, no refusa aquest paper i es marca com a objectiu, sense cap temor, “intentar millorar el bronze de Belgrad, t’enganyaria si et digués que aquest no és l’objectiu”. Mostra de la seva seguretat és la confiança que mostra en el seu canvi d’estratègia: “en un europeu no pots correr amagat si ets el favorit”.

El bon estat de forma de l’atletisme blaugrana

Glasgow serà doncs el primer gran repte internacional per a l’especialista en els 800 metres. Al mateix temps però, Glasgow –i els onze blaugranes que hi participaran- serà també la constatació del bon estat de forma del Barça d’atletisme. Un estat de salut que ja va passar la primera prova d’esforç a la Copa del rei i de la reina on el Barça es va tornar a quedar a les portes del doblet. L’equip masculí es va imposar amb comoditat, mentre que el femení es va quedar a un sol punt del títol.

En aquest sentit, De Arriba ha assegurat que “l’any passat ja vàrem quedar-nos [l’equip masculí] a les portes d’aconseguir el doblet de Copa, que sí que vàrem guanyar, i Lliga. Això, sumat a la joventut i al potencial de les noves cares del Barça, “és un motiu prou important per ser optimista de cara el futur”.

Els blaugranes a Glasgow

Divendres 1 de març

400 metres - eliminatòries (11.20h): Lucas Búa i Manuel Guijarro / semifinal (21.55h).

Llançament de pes - qualificació (12.30h): Carlos Tobalina / final (21.35h).

1.500 metres - eliminatòries (12.55h): Adrián Ben.

3.000 metres - eliminatòries (13.30h): Arthur Bossy.

800 metres - eliminatòries (20.48h): Álvaro De Arriba i Pablo Sánchez-Valladares.

Dissabte 2 de març

60 metres - eliminatòries (12.13h): Jaël Bestué / semifinal (19.50h) / final (21.35h).

60 metres tanques - eliminatòries (13.31h): Caridad Jerez.

800 metres - semifinal (19.25h).

3.000 metres - final (20.47h).

400 metres - final (21.22h).

Diumenge 3 de març

60 metres tanques - semifinal (12.25h) / final (19.25h).

800 metres - final (19.57h).

1.500 metres - final (21.01h).

4x400 mtres - final (21.25h): Lucas Búa, Manuel Guijarro, Aleix Porras i Bernat Erta.

 

 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut