La LEB Or aixeca el teló i dóna inici al curs 2015/16

La LEB Or aixeca el teló i dóna inici al curs 2015/16

El Barça B, amb una plantilla amb Jaka Lakovic i Lubos Barton, serà un dels grans al·licients de la competició La Lliga, d’un total de 30 jornades, s’allargarà fins al 15 d’abril del 2016, moment en què començaran els Play-off per al títol

Aquest divendres, 2 d’octubre, torna la LEB Or. La segona competició del bàsquet estatal, considerada una de les més fortes d’Europa, aixeca el teló en aquesta nova edició amb el Barça B com un dels 16 equips participants. L’equip blaugrana, amb les incorporacions de Jaka Lakovic i Lubos Barton a la pista per aportar experiència, punts i mestratge, i la presència d’Alfred Julbe a la banqueta, és un dels grans al·licients d’una competició que posarà els catalans al seu lloc amb el pas de les jornades. El principal objectiu, com sempre, seguir formant jugadors per al futur.

La plantilla

Si bé és cert que no hi ha una plantilla tancada, sí que hi haurà 10 jugadors amb fitxa del Barça B. Els altres jugadors convocats procediran del júnior blaugrana que també entrenaran Julbe, Oscar Orellana i Jaume Comas. Jaka Lakovic i Stefan Peno seran la parella de director de l’equip, mentre que el joc exterior el completaran Marc Garcia, Nedim Dedovic, Xavi Moix i Lubos Barton, que de ben segur alternarà la posició d’aler amb la d’aler pivot. En el joc interior hi trobem Álex Mazaira, Ramon Vilà, Papa Mbaye i Emir Sulejmanovic, cridat a ser un dels referents a la pintura.

Aquests deu jugadors seran acompanyats per jugadors que ara mateix estaran en dinàmica del júnior i que molts d’ells ja han debutat amb el Barça B. Eric Vila, Pol Figueras, Màxim Esteban, Atou Diagné, Sergi Martínez, Rodions Kurucs, Aleix Font, Raimon Carrasco, Mamadou Fall, Andrija Marjanovic i Adrià Arqué treballaran de valent per guanyar-se el dret de poder ajudar i seguir creixent amb el Barça Lassa B.

Gran nivell

En aquesta pretemporada hi ha diversos equips que han demostrat per què són els favorits. El Palma Air Europa de Mallorca ha incorporat jugadors de primer nivell i que coneixen la competició com Miki Feliu, Richi Guillén, Javi Alvarado o Mikel Úriz, entre d’altres, i serà un dels equips a tenir en compte. També ho serà el Quesos Cerrato Palència, amb Porfi Fisac a la banqueta i dos referents interiors de nivell com Urko Otegi i Lamont Barnes.

El Cafés Candelas Breogán de Lugo, que la temporada passada es va quedar a les portes de l’ascens, compta amb Dani López, Álex López, Matiulonis i Mamadou Samb com a referents i serà complicat superar-los, així com el Melilla Baloncesto que s’ha reforçat a consciència amb Edu Hernández Sonseca, Marcos Suka-Umu, Josep Franch. Finalment, no es poden descartar equips com el Cocinas.com de Logronyo, l’Actel Força Lleida, el Cáceres, l’Oviedo, el Planasa Navarra o el San Pablo de Burgos.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut