El Barça Lassa mostra la millor defensa davant el Panathinaikos

L’equip de Xavi Pascual va deixar dijous el Panathinaikos amb només 52 punts, el registre ofensiu més pobre dels grecs en els 35 duels entre els conjunts de Barcelona i d’Atenes

Triomf contundent, treballat des de la defensa. La victòria d’aquest dijous del Barça Lassa davant el Panathinaikos, per 25 punts de diferència (77-52), ha deixat molt bones sensacions a l’equip de Xavi Pascual. Sobretot en els registres defensius, els millors d’aquest principi de temporada. Tomic, Samuels, Lawal i companyia van bloquejar el joc interior dels grecs, que tampoc van estar encertats des de la línia de tres (2 de 14). Dels 35 enfrontaments europeus entre FC Barcelona i Panathinaikos, els 52 punts de dijous del conjunt grec són el seu pitjor registre ofensiu.

La dada que més s’acosta al poc balanç ofensiu del Panathinaikos són els 53 punts amb què es va quedar l’equip d’Atenes en el cinquè partit dels quarts de final de l’Eurolliga 2012/13. Aquell dia l’equip de Xavi Pascual, liderat per un Navarro que va aconseguir 15 punts, va accedir a la Final Four després de guanyar per 64 a 53.

La segona victòria més contundent

Els 25 punts de marge amb què va acabar el partit suposen la segona victòria més contundent dels enfrontaments contra el Panathinaikos. Per trobar el millor precedent cal remuntar-se al 18 de febrer del 1982, quan el Barça de Serra va passar per sobre dels grecs en un partit en què Epi (22 punts) va ser el màxim anotador. En aquell duel, Joan Creus, actual mànager de la secció, també va anotar vuit punts. Segons les cròniques de l’època, un Panathinaikos dèbil en defensa només va aguantar sis minuts (12-10). El 60-43 amb què es va arribar al descans es va ampliar fins al 113-83 final.