Cáceres Patrimonio de la Humanidad – FC Barcelona Lassa B: Ningú els atura a domicili (60-74)

Els blaugranes han estat superiors durant tot el partit i ho han demostrat amb l’11-20 del primer quart El fet de situar-se deu punts per sobre en l’últim període ha estat clau per a la cinquena victòria de la temporada

Cinquè triomf del Barça B d’Alfred Julbe i quart a domicili. Els blaugranes no coneixen la derrota fora de la Ciutat Esportiva i aquest dimecres han demostrat a Càceres que segueixen creixent com a equip. Han dominat de principi a final un matx que no era gens fàcil i menys contra un dels equips més potents de la categoria. L’11-20 del primer quart i el 29-34 amb el qual s’ha arribat al descans ha estat clau per controlar l’avantatge quan els locals més ho han intentat en el tercer període (47-51). En l’últim període l’empenta de Moix, Mazaira i Vilà, combinada amb els punts de Lakovic, clau pel 60-74 final.

Inici sensacional

El 2-12 amb el qual el Barça B ha començat el seu partit a Càceres ha estat presagi del que finalment ha estat una gran notícia. Papa Mbaye i Emir Sulejmanovic han començat a dominar la zona i a imposar la seva llei sota el cèrcol, capturant Emir fins a 10 rebots en el primer quart. En el joc exterior Lubos Barton –excels durant tot el matx- agafa les regnes i Xavi Moix aportava energia des de la defensa. L’11-20 del primer acte ha tingut resposta local, que ha igualat el matx al descans amb el 29-34 gràcies a la gran feina d’Añatarve Cruz.

Apareixen altres secundaris

En la segona part els d’Alfred Julbe han tingut diversos jugadors claus. Des de Marc Garcia, amb 5 punts seguits, fins a Jaka Lakovic, que ha anotat punts importants per trencar el partit. El matx ha estat igualat però sempre els blaugranes amb un punt per sobre i dominant el ‘tempo’ del partit i donant petits cops quan era més necessari, com el triple de Mazaira per acabar el quart (47-51).

En els darrers deu minuts els catalans han estat una piconadora. Per part local tant sols Añatarve trobava cistella amb facilitat, mentre que en els blaugranes l’energia de Mazaira, Vilà i Moix era clau per córrer. Barton i Lakovic eixamplaven la diferència i el 60-74 era un fet. La cinquena victòria, quarta a domicili, deixa els blaugranes en els primers llocs de la taula a un triomf del líder, el Palència.