El FC Barcelona participa en la primera Jornada de Diplomàcia Esportiva Internacional i Models Esportius

El FC Barcelona participa en la primera Jornada de Diplomàcia Esportiva Internacional i Models Esportius

El directiu de l’Àrea Social Pau Vilanova ha estat el representant del Club en un acte en què s’ha debatut sobre les relacions esportives internacionals de l’esport català

El FC Barcelona ha participat en la primera Jornada de Diplomàcia Esportiva Internacional i Models Esportius a Catalunya que ha organitzat aquest divendres al Museu Melcior Colet la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, en col·laboració amb la Secretaria General de l’Esport i el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT).

Pau Vilanova, directiu de l’Àrea Social del FC Barcelona, ha estat el representant del Club en aquest fòrum de debat, moderat pel periodista Jordi Robirosa. Vilanova ha participat en la primera sessió d’aquesta jornada titulada ‘Les relacions internacionals de l’esport’, acompanyat de Jaime Andreu, responsable de la Unitat d’Esports de la Comissió Europea (1989 – 1993 i 1999 - 2004), Aldons Vrublevskis, president del Comitè Olímpic de Letònia, i Xavier Vinyals, president de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes.

Durant la sessió, Pau Vilanova ha posat en relleu la vinculació del FC Barcelona amb el país i amb la llibertat d’expressió. D’altra banda, també ha destacat la internacionalització del Barça com a fenòmen global, la Masia com a signe d’identitat i la capacitat que té el Club de ser un element integrador. La resta de ponents han exposat altres arestes de la diplomàcia, com per exemple, quines són les competències i la jurisprudència creada en el marc de la Unió Europea en aquest àmbit.

Vilanova: "El ‘Més que un Club’ també significa que representem un país"

Vilanova ha comentat que “el compromís del Barça amb el país ve de llarg. I durant la nostra història els socis han lluitat perquè avui ens poguem sentir orgullosos de ser qui som i de venir d’on venim. El ‘Més que un Club’ també significa que representem un país", ha assegurat. Fent esment als resultats dels equips esportius ha resaltat que "els títols esportius guanyats durant els últims deu anys són una gran plataforma per projectar Catalunya al món”. El Barça com a punt de trobada també ha estat un dels temes tractat en la seva intervenció. “El FC Barcelona és un punt d’integració i d’acollida i tant important és la seva projecció internacional com el fet d’usar el Barça com a eina d’acollida des de Catalunya”, ha explicat.

Aquesta Jornada de Diplomàcia Esportiva ha estat inaugurada per Xavier Vinyals, president de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes; Albert Royo, secretari general de DIPLOCAT, i Ivan Tibau, secretari general de l’Esport.  Aquest fòrum ha nascut amb l’objectiu d’abordar les relacions esportives internacionals de l’esport català en cas d’un canvi polític a Catalunya i també per visualitzar diferents models d’organització esportiva de països de la UE que permetin obtenir informació per millorar el model de l’esport català.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut