FC Barcelona – Llevant: Triomf en una segona part moguda (4-1)

L’equip reafirma el ple de victòries amb gols de Bartra, Neymar Jr i Messi (2), en els darrers 45 minuts

El Barça ha sumat la quarta victòria en quatre jornades de Lliga davant del Llevant al Camp Nou. Tot i el que indica el marcador, li costaria obrir la llauna. En una segona part en què s’han vist tots els gols i situacions poc freqüents, el líder ha afegit efectivitat al control absolut del joc. Decidia l’encert de Bartra, Neymar Jr i Messi, en el primer dels dos penals que ha executat i a la darrera jugada de partit.

El vespre ja havia començat sacsejat amb l’alineació de Luis Enrique, amb jugadors menys habituals i la reaparició d’Alves. Sense altres com Suárez o Iniesta. Davant d’un rival que presumiblement venia a tancar-se, el tècnic asturià ha format amb quatre davanters (Messi, Neymar Jr, Sandro i Munir). També amb dos migcentres: Rakitic i Busquets. Per tant, alguns futbolistes ocupaven posicions atípiques i que l’engranatge ofensiu funcionés ha requerit el seu temps.

El que no ha faltat ha estat la intensitat en la recuperació de sempre. El domini del Barça era absolut (70% de possessió), però li costava originar ocasions. La primera diàfana ha coincidit amb el quart d’hora, de Messi, neutralitzada pel porter Rubén. Poc més tard la tenia Neymar (min 22). El ‘10’ liderava les envestides culers entrant de segona línia. El Llevant, per la seva banda, es prevenia amb cinc defenses i embussant l’eix. Malgrat els ensurts constants com els de Munir (min 28) i Messi (min 35 i min 45), la resistència granota ha aguantat fins a la mitja part.

Ha necessitat posar una marxa més el Barça. Al minut 49, Bartra, que acumulava una actuació destacada, ha marcat l’1-0 en baixar amb el pit una centrada de Messi i rematar-la amb tranquil·litat. Un gol, com el següent, dedicat a Rafinha i que no ha canviat la fisonomia del matx. La diferència ha estat en l’encert. I que la moral del rival s’havia debilitat. Se n’aprofitaria Neymar, a continuació, rubricant el 2-0 amb un xut entre les cames de dos defensors (min 55).

Al 60, Messi s’apuntava el 3-0 de penal. Llavors Luis Enrique ha ofert descans a Busquets l’última mitja hora i ha fet debutar Gumbau en Lliga. El Llevant descomptava amb una diana de Casadesús, fruit d’una centrada que no ha pogut rebutjar Ter Stegen (min 66), i deixava enrere la timidesa que l’havia precedit. En aquest punt, Messi ha disparat alt el segon penal de la nit (min 75). S’havia enrarit la nit.

Semblava que tothom es conformava amb el que havia passat. Tots menys un. Pràcticament en la darrera jugada del partit, Leo Messi s’ha redimit del penal errat amb una acció marca de la casa i tancant el resultat amb el 4-1.