Sevilla FC – FC Barcelona: La pilota no ha volgut entrar (2-1)

El Barça cau al Sánchez Pizjuán, on ha xutat quatre cops al pal, i suma la segona derrota a la Lliga

La sort continua esquivant el Barça en aquest principi de temporada. Al Sánchez Pizjuán n’hi ha hagut una nova mostra. El quadre blaugrana ha patit la segona derrota a la Lliga en un partit en què ha tingut actitud i ha fet ocasions i pals –fins a quatre– per haver-se endut alguna cosa de Sevilla. La falta d’encert i uns quinze minuts sensacionals a la represa del Sevilla han decidit.

Com en les cites prèvies entre ells, ha estat un duel elèctric, amb un Barça al qual li continua costant poc generar ocasions i molt concretar-les. D’inici n’han tingut de prou nítides Neymar (min 4), Munir (min 8) i Suárez (min 13). El súmmum de la poca fortuna culer de cara porteria s’ha produït al minut 23. Neymar Jr, sense Messi erigit en líder ofensiu, ha disparat una falta al pal i, després de tocar a l’esquena del porter Rico, la pilota s’ha passejat d’una punta a l’altra de la línia de gol sense entrar. El rebuig l'ha caçat Suárez i també l'ha enviat a la fusta. Increïble.

D’entrada el Sevilla, en mal moment i, com el Barça, colpejat per les baixes, amenaçava a pilota aturada. O a través de l’incisiu Gameiro. La intensitat era màxima sobre la gespa i a les grades. Els visitants dominaven, però com més perill generaven era robant a la zona de creació sevillista i al contraatac. En un d’aquests, Luis Suárez col·locava la pilota a la creueta. Seguia la malastrugança.

De banda a banda anava el partit a la represa. El ritme se sostenia frenètic, amb el Sevilla renascut. Ha estat Kröhn Dehli, després d’una jugada brillant de Gameiro per la dreta, el que estrenava el marcador al minut 51. Un gol que ha fet molt mal al Barça. Sense temps per refer-se, l’equip encaixava el 2-0 per mitjà d’Iborra, amb el cap, entrant des del darrere (min 58).

Amb tot en contra, reaccionaria amb orgull el vigent campió. Un doble canvi de Luis Enrique netejava la cara del seu conjunt. Al minut 63, Sergio Rico ha salvat el gol de Neymar amb fins a tres intervencions crucials consecutives. Seguia arribant el Barça. Es mereixia el gol el brasiler. Se’l mereixia el Barça, que, per fi, escurçava distàncies gràcies a un penal transformat per Ney (min 74). Quedava poc més d’un quart d’hora per aixecar el partit.

Al 78, Sandro es topava de nou amb la fusta. La quarta de la tarda. Estaven abocats els catalans davant d’un rival que ara preferia alentir l’acció. El Barça tenia paciència en l’agonia, però el Sevilla resistiria el setge i es quedava amb els tres punts.