Pick Szeged – FC Barcelona Lassa: Triomf de valor a Hongria (28-30)

Pick Szeged – FC Barcelona Lassa: Triomf de valor a Hongria (28-30)

Un Barça ple de coratge obté en una pista molt complicada el primer triomf a domicili a la Lliga de Campions

Després de la primera derrota a Alemanya, la visita al Pick Szeged a la tercera jornada de la Lliga de Campions de l’EHF era crucial. I el Barça Lassa no ha fallat en un escenari molt exigent. El matx tindria dues parts ben diferenciades: la primera, amb alternatives constants, i la segona, amb control blaugrana, sense que els hongaresos tiressin mai la tovallola. La lluita ha estat colossal i el vigent campió s’ha armat de valor per sortir-ne viu amb un impagable 28-30.

Concentrat ha aparegut el Barça Lassa a la pista del Pick Szeged (0-2, min 3). El rival, acompanyat per una sorollosa afició que omplia el pavelló, ho requeria. La intensitat era màxima. Qualsevol situació d’inferioritat es pagava i els locals n’han aprofitat una dels visitants per agafar el seu primer avantatge (7-4, min 10). El porter Sierra i el central Bombac estaven imposant la seva llei i Xavi Pascual ho ha hagut d’interrompre.

El Barça Lassa superava el primer moment crític gràcies a l’efectivitat de Jicha (8-7, min 16). I això que Sierra continuava sent molt difícil de batre. Com Saric. L’equip havia endurit la seva defensa, cosa que complicava els letals contraatacs del Pick Szeged. Així, en un vist i no vist els catalans es tornaven a situar per davant, i ara era el tècnic local, Juan Carlos Pastor, el que sol·licitava un temps mort (9-10, min 20).

Era una muntanya russa: una suspensió temporal de Viran Morros ha tornat a truncar la dinàmica positiva culer (12-10, min 25). El partit era obert, bonic per a l’espectador. Segurament massa descontrolat per al gust dels entrenadors. I és que la primera oportunitat amb superioritat del Barça Lassa ha servit perquè restablís el seu comandament al descans (12-13).

A la represa els blaugranes ampliarien el parcial a 0-5 (12-15, min 31). Aquesta vegada, però, encara no seria la definitiva. Les aturades de Sierra i tres gols consecutius del Pick Szeged col·locaven el 15-15 amb quasi tot el segon temps per davant (min 34). El Barça Lassa hauria de mostrar el seu esperit competitiu per superar les adversitats, esportives i ambientals. La feina defensiva era titànica per frenar homes com Kallman. Fins i tot en inferioritat ( 17-19, min 38).

Ara sí, semblava que el conjunt dirigit per Xavi Pascual controlava el matx. Manava al marcador en un temps prolongat, amb Lazarov de referent ofensiu (19-22, min 44). Jugava amb calma i confiança el Barça Lassa. Alhora, un combatiu Pick Szeged no es donava per vençut. Bomback i Balogh assumien la responsabilitat al bàndol hongarès (21-23, min 49).

Amb tot, s’ha arribat als sis últims minuts amb un ajustadíssim 24-25. Era l’hora de les defenses. I dels porters. Al Barça Lassa entrava Gonzalo, fresc. Cada atac era or. Un gol, un tresor (27-28, min 59). Els catalans contindrien millor els nervis als instants definitius i s’acabarien emportant el triomf per un meritori i celebrat 28-30.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut