FC Barcelona Lassa – Stelmet Zielona Gora: Victòria d’intimidació (78-72)

Els blaugranes, liderats per la potència de Samuels i Lawal, han sumat la primera victòria de l'’Eurolliga al Palau Blaugrana

El FC Barcelona Lassa de bàsquet ha sumat aquest divendres la primera victòria de l’Eurolliga contra un combatiu Stelmet Zielona Gora, que no s’ha rendit en cap moment. Després d’un mal inici, el Barça s’ha recuperat però no ha pogut tancar el partit fins l’últim moment. Samardo Samuels i Shane Lawal, imperials sota les dues anelles –sis taps entre els dos-, han estat els homes més destacats del conjunt de Xavi Pascual i han liderat una victòria molt treballada. Samuels, que debutava al Palau, ha sumat 23 punts i 33 de valoració.

El partit no ha començat bé. El Barça no ha saltat a la pista prou endollat i el Zielona ho ha aprofitat per manar en el marcador. Un parcial inicial de 2-12 feia perillar els plans dels culers, però la reacció ha arribat a partir del minut 5. Satoransky ha comandat aquesta reacció, i els bons primers minuts de Samuels al Palau Blaugrana han portat el marcador a un ajustat 19-20 al final del període, gràcies també a dues bones accions de Pau Ribas.

A l’inici del segon quart, el Barça ha certificat la reacció i s’ha situat per davant amb un triple d’Abrines. Després de tallar la sagnia de punts del conjunt visitant, el Barça ha pogut imposar el seu ritme i ha anat sumant fins a capgirar l’avantatge i situar un altre +10, aquest cop favorable (33-23). La defensa blaugrana ha deixat el Zielona amb un sol punt en cinc minuts del segon període, però en el tram final del primer temps el marcador s’ha tornat a ajustar (38-35). En l’última acció, un triple de Vezenkov ha fet pujar un 43-37 que s’hagués signat després de l’inici del matx.

Resultat acordió; final feliç

A la primera part ja havien destacat, però a l’inici de la segona part ha sobresortit el poder d’intimació sota les anelles de la parella Samuels-Lawal. Gràcies a la seva potència interior, el Barça ha arribat a tenir un avantatge d’onze punts (48-37). Tot i així, la falta de punts exteriors i els errors en els tirs lliures no han fet possible la sentència, i el conjunt polonès ha tornat al partit (53-51). Els triples d’Arroyo i Navarro al final del tercer període feien pensar en un final relativament còmode, però no seria així.

En l’últim període el Barça no ha sabut tancar el matx, i el Zielona ha igualat i capgirat el marcador a falta de cinc minuts gràcies a un parcial de 0-9 (66-68). A partir d’aquí, nervis en els dos equips. Amb aquesta situació, el Barça ha tret l’ofici i ha mantingut el cap fred. Els de Xavi Pascual han respost al parcial, i amb una esmaixada de Lawal seguida d’un triple de Satoransky han sentenciat finalment el primer triomf europeu (78-72).