Getafe CF – FC Barcelona: Victòria reconfortant (0-2)

L’equip, molt superior, soluciona una sortida complicada amb gols de Luis Suárez i Neymar Jr

Un Barça dominador de principi a fi ha superat la visita de Getafe amb un autoritari 0-2. El seu joc ha tingut continuïtat, ambició, solvència i moltes dosis de qualitat. Ha madurat bé el partit fins al 0-1 que ha tingut una participació antològica de Sergi Roberto. Des de llavors el matx faria baixada per als de Luis Enrique, que es mantenen a la part més alta amb vuit victòries en deu jornades de Lliga.

El partit hauria pogut decantar-se ja al primer minut, si el Barça hagués materialitzat una ocasió brillant. S’havia espolsat la pressió avançada del rival amb habilitat i amb l’explosivitat de Sergi Roberto, que tornava. Però la rematada de Munir de xilena s’ha escapat per poc. A partir d’aquí i fins a la segona meitat el Getafe s’ha tancat, formant un embut a l’eix. Ho intentava constantment el Barça amb un Sergio Busquets clarivident i un Neymar desequilibrant.

D’un canvi de ritme del brasiler ha nascut el 0-1 al minut 35. El marcava Luis Suárez amb tranquil·litat, però el detall de talent de l’acció l’aportava un pletòric Sergi Roberto, amb un cop de taló genial per habilitar l’uruguaià. Un gol preciós i merescut. I és que la primera part ha estat un monòleg absolut dels blaugrana, seriosos i còmodes en la circulació, si bé és cert que els ha costat ensorrar el mur i generar oportunitats.

A la represa s’olorava el 0-2. Amenaçava el Barça els dominis del porter Guaita, amb gol anul·lat per fora de joc de Munir inclòs. Això sí, el Getafe s’havia estirat lleugerament. En un córner dels madrilenys (min 60), Bravo ha atrapat la pilota, ha servit per Sergi Roberto i, després d’una llarga incursió, ha centrat amb precisió per a Neymar, que ha definit el 0-2 amb una volea amb l’esquerra. Una altra diana vistosa amb una intervenció decisiva del ‘20’.

Tot seguit, reapareixia Iniesta en el lloc de Munir. Dotava Luis Enrique de més control al seu equip, que seguia insistint. No tenia cap opció d’entrar al partit el Getafe. Busquets era l’amo i senyor de la medul·lar i Neymar s’exhibia. Ara sí, Guaita salvava una golejada majúscula. Hi havia espais. S’associaven amb lucidesa els visitants, recoberts de confiança per haver rubricat una de les actuacions més completes de les darreres dates.