Les personalitats blaugranes que ens han deixat durant el 2015

Les personalitats blaugranes que ens han deixat durant el 2015

Durant aquest any que acaba, diverses personalitats importants de la història del FC Barcelona ens han deixat

Durant aquest 2015 ens han deixat fins a vuit personalitats lligades a la historia del FC Barcelona. Personatges de renom per a la història blaugrana als qui des del Club es vol retre homenatge per la seva vinculació i per contribuir en la història del Barça.

FERRAN DE ARGILA

L’exporter del primer equip durant les temporades 1939 i 1943, Fernando de Argila, va morir el 8 de gener als 94 anys d’edat. Com a porter va destacar per la seva seguretat i pel seu domini en el joc aeri. Malgrat no ser titular, la temporada 1941/42 va guanyar la Copa del Generalíssim. Va arribar a ser internacional per Espanya quan estava cedit a l’Oviedo. Va seguir lligat al Club quan es va retirar com a entrenador per ser degà dels veterans del Barça. Un dels seus néts és actualment jugador del primer equip d’handbol, Viran Morros de Argila.

JAUME DESCALS

Jaume Descals Sanmartí, soci número 1 des del 2010, va morir a mitjans de gener amb 91 anys. Va néixer el 13 de març del 1923 i tres anys més tard, el 31 de març del 1926, el seu pare el va inscriure com a soci de l’Entitat. Ha estat 88 anys vinculat al club blaugrana, i des del gener del 2010 ostentava l’honor de tenir el carnet número 1 del FC Barcelona.

UDO LATTEK

Udo Lattek, l’entrenador que va dirigir el primer equip del FC Barcelona entre el 1981 i el 1983, va morir el 4 febrer a l’edat de 80 anys a la seva Alemanya natal. El tècnic va arribar al Club l’estiu del 1981 després d’haver triomfat al Bayern de Munic, al Borussia Dortmund i al Borussia Mönchengladbach. Lattek serà recordat a Can Barça per la Recopa que va conquerir amb l’equip blaugrana l’any 1982 davant l’Standard de Lieja al Camp Nou, la segona que va guanyar el Club.

MIKE PHILLIPS

A finals d’abril ens va deixar Mike Phillips, exjugador del Barça de bàsquet entre els anys 1980 i 1982, a causa d’un accident domèstic sofert a Kentucky. Guanyador de la Lliga 1980/81, va coincidir amb l’actual director de la secció de bàsquet, Joan Creus, que va recordar això sobre ell: "Era molt bon jugador, un pivot dels d’abans, molt gran per l’època i que jugava molt bé sota el cèrcol".

ENRIC PIERA

L’exdirectiu Enric Piera i Fatjó ens va deixar el mes d’abril a l’edat de 85 anys. Piera va estar vinculat al FC Barcelona en dues juntes directives diferents, amb els presidents Francesc Miró-Sans i Enric Llaudet. Després d’una vida dedicada al Club, ens va deixar com senador.

RAFAEL GONZÁLEZ ADRIO

El 21 de juliol també ens va deixar Rafael González Adrio, qui fos doctor del primer equip del Barça durant 15 anys, entre 1973 i 1988. Nascut a Pontevedra l’any 1935, en la seva joventut va ser un gran jugador de bàsquet, i després va ser considerat un dels millors metges en la seva especialitat, la traumatologia.

JUANJO ENRÍQUEZ

L’exjugador murcià va morir el mes d’agost passat a l’edat de 64 anys. Juanjo Enríquez va ser jugador del Barça entre els anys 1977 i 1979 sota les ordres de Rinus Michels i Lucien Muller. Juanjo, que va arribar al Club procedent del Salamanca, va jugar un total de 30 partits amb la samarreta blaugrana, i va guanyar una Copa del Rei i una Recopa d’Europa.

RANKO ZERAVICA

El 29 d’octubre passat ens va deixar Ranko Zeravica, que va dirigir, entre molts altres equips, el Barça entre els anys 1974 i 1976. Als 86 anys, el serbi va morir a Belgrad després d’uns anys lluitant contra problemes cardíacs. Durant la seva estada a Barcelona va fer debutar a llegendes com Solozabal i Sibilio, a més de fer explotar Epi. En aquesta etapa blaugrana Zeravica va arribar a la final de la Copa Korac.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut