Gran actuació dels equips formatius al World Futsal Cup

Els equips del futbol sala culer triomfen al World Futsal Cup celebrat a Blanes i s’emporten tres dels quatre campionats

Juvenil: Campió

Fase de grups

El juvenil del FC Barcelona va guanyar la World Futsal Cup en una final espectacular davant del Corinthians brasiler. L’equip va quedar enquadrat a la fase de grups amb el Borussia Futsal de Costa Rica i el City Futsal de la ciutat texana de Dallas, i els culers van vèncer de manera contundent per un resultat idèntic, 9 a 1, que va evidenciar una gran superioritat.

Semifinals

D’aquesta manera els barcelonistes van arribar a les semifinals, en què els esperaven els barcelonins de l’AE Babar. L’equip de Nou Barris va oposar certa resistència als primers minuts, però de mica en mica els blaugranes van anar imposant el seu joc i van anar arribant els gols. A la segona part la diferència es va fer més patent a causa de la diferència física, i es va acabar amb un resultat de 10 a 0 que va permetre arribar a la final amb una gran confiança.

Final

A la final el Corinthians brasiler arribava a la cita amb unes xifres espectaculars, tant a la fase de grups com a la semifinal. El partit no va decebre ningú, i els dos equips, amb estils ben diferents, van fer un joc vistós i molt intens. Els catalans es van posar per davant a la primera meitat, però els brasilers no van trigar a empatar.

Els nois de Martí Graells van sortir a la segona meitat disposats a emportar-se el torneig, i als primers minuts van aconseguir posar-se per davant. Però, com ja havia passat a la primera meitat, una bona jugada dels blanc-i-negres tornava les taules al marcador. Quan faltaven set minuts per al final, dos gols seguits dels barcelonistes semblaven indicar que la final quedava sentenciada, però en un dels atacs de cinc el Corinthians va marcar el 4 a 3 que va fer que els últims tres minuts fossin molt emocionants. Els blaugranes van poder defensar les envestides brasileres i van sentenciar sobre la botzina amb un gol de camp a camp.

Cadet: Campió

L’equip cadet va jugar la fase prèvia contra l'Escolla d’Anglaterra. Per ser el primer partit, va costar entrar en joc i a la mitja part el conjunt perdia 2-3. Tot i així, a la segona meitat es va refer i va capgirar el marcador fins al 8-3 final. El segon partit de la fase de grups, davant el Bundaberg Wildcats d’Austràlia, es va guanyar amb més facilitat, amb un marcador de 0-11, i els blaugranes es van creuar a les semifinals amb el segon classificat de l’altre grup, el Sant Julià de Ramis de Girona.

Semifinals

El partit de semifinals va ser més senzill de l’esperat i els barcelonistes van vèncer per 16-1. Ja a la mitja part la diferència era molt àmplia, 11-0.

Final

El rival a la final va ser ElPozo Múrcia, i el partit va començar molt bé per als interessos barcelonistes. Als 30 segons de joc van inaugurar el marcador amb un gol de Roger en una molt bona jugada col·lectiva. Acte seguit els murcians van empatar amb un xut llunyà que Carlos no va poder aturar, i amb l’1-1 es va acabar la primera part.

La segona part va començar amb un gol d’ElPozo Múrcia, però, faltant set minuts, Roger va fer una gran jugada individual i Victor, al segon pal, va fer l’empat a dos. Quan quedaven cinc minuts els blaugranes van fer pujar el 3-2 en una jugada d’estratègia de banda obra de Roger. Els murcians van sortir els últims tres minuts amb el porter jugador, però gràcies a la bona defensa culer es va aconseguir marcar dos gols més mitjançant Povill i Alejandro, que van deixar el definitiu 5-2 al marcador.

Infantil: Subcampió

Els blaugranes van jugar el primer partit davant del World Futsal United, un equip americà que van superar còmodament per 8-2. En l’altre enfrontament el conjunt es va veure les cares amb l'Escolla d'Anglaterra, que va demostrar una gran intensitat, i fruit d'això es va poder veure un gran partit. A la mitja part el resultat era de 3-1, però el marcador final va ser de 7-2 per als blaugranes.

Semifinals

A les semifinals l’equip es va trobar amb el Sant Julià de Ramis, un equip que havia guanyat un partit. Va ser un duel dominat absolutament pels barcelonistes i el resultat final en va ser una bona prova: 20-0.

Final

La gran final va ser contra ElPozo Múrcia, un partit esperat per tots els aficionats. Va ser un matx molt intens, però, en línies generals, amb més ocasions i més domini del joc per part blaugrana. Tot i així, la primera part va finalitzar 1-1, amb un bon gol de Victor.

A la segona part el Barça ho va seguir intentant i va disposar de moltes ocasions, però l’equip es va trobar una defensa ben ordenada –amb una gran actuació del porter. A cinc minuts per acabar els murcians es van avançar gràcies a dues errades defensives del Barça, i tot i que a falta de vuit segons van retallar distàncies, no hi va haver temps per a més. Cal destacar que el blaugrana Aniol Vendrell va ser el màxim golejador del torneig.

Aleví: Campió

Al primer partit de la fase grups, els blaugranes es van veure les cares amb el Sant Julià de Ramis, i, tot i no quallar un gran partit quant a joc, van vèncer per 12-0. Al segon, davant dels nord-americans de l'Ole Futsal, l’equip va millorar i el canvi va ser radical. La defensa no va deixar jugar els americans i des del primer moment el joc va tenir un gran nivell. Els gols van anar arribant fins al 10-2 final.

Semifinals

L'enfrontament davant dels anglesos de l’Escolla va tenir molt ritme des de l’inici. La defensa culer va ser molt forta i les recuperacions eren habituals a prop de la porteria rival. Els anglesos no es trobaven còmodes a la pista, les ocasions van ser per als catalans, i després de la primera part el marcador reflectia un 5-1. La segona part va tenir la mateixa dinàmica. Tot i així, la definició de cara a porteria no va ser tan bona i el matx va acabar amb un 6-2 que permetia als blaugranes avançar fins la final.

Final

La gran final va començar amb un ritme molt alt des del primer moment. Els murcians jugaven un futsal més estàtic amb arribades a l'àrea mitjançant el seu joc amb el pivot, que combinaven amb una gran defensa. Per la seva banda, els barcelonistes van intentar moure la pilota molt ràpid en atac i robar al més a prop possible de la seva porteria. Una gran jugada de combinació va permetre que Adri fes pujar l'1-0. Víctor, amb una altra jugada d’equip, va tornar a avançar el FC Barcelona. Els murcians no es rendien i van aprofitar un error d'elaboració per apropar-se al marcador. Abans del descans, però, Adri va tornar a marcar per fer el 3-1.

La segona part va tenir el mateix ritme, però els visitants van escurçar les distàncies fent el 3-2. El partit seguia molt emocionant i amb la mateixa tònica que la primera, amb els murcians defensant fort i posant boles al pivot. El Barça, per la seva banda, intentava moure i mantenir la possessió de la pilota. Roger va marcar el 4-2, però a falta de dos minuts, i amb ElPozo jugant amb el porter jugador, un error ofensiu català va permetre el 4-3 amb el qual es va arribar al final.