Sergi Milà: “L’èxit aconseguit a Miami reafirma la bona feina que s’està fent al Club des de la base”

Sergi Milà: “L’èxit aconseguit a Miami reafirma la bona feina que s’està fent al Club des de la base”

L’entrenador de l’Infantil B destaca que se sent orgullós del seu equip perquè han guanyat el torneig internacional LaLigaPromises mantenint-se fidels a la filosofia i a l’ADN Barça

L’Infantil B ja és a Barcelona. Els campions del torneig de LaLiga Promises que s’ha disputat a Miami no tornaran als entrenaments fins al dia 4 de gener per començar a preparar el partit de la dotzena jornada de Lliga de la Preferent Infantil a camp del Reus Deportiu. Toca, per tant, descansar del llarg viatge i fer balanç d’un torneig en què el Barça ha tornat a enlluernar el món amb la seva filosofia de joc i on s’ha demostrat que el planter blaugrana batega amb més força que mai. El campionat aconseguit guanyant el València a la final per 4-3, la Pilota d’Or que s’ha endut el capità blaugrana, Xavi Simons, o el sensacional gol marcat a la final, amb ruleta inclosa, de Pau Servat demostra com el segell Masia segueix sent un referent mundial. I a Miami, l’encarregat de defensar aquesta filosofia, l’entrenador que no es cansava de repetir una vegada i una altra als seus jugadors que juguessin a dos tocs i que no renunciessin a l’estil Barça per molt que el contrari es tanqués enrere, és Sergi Milà.

-Quina valoració fas del torneig, el cinquè que guanya el Barça a la seva història?

-Molt positiva. Ha estat un torneig en què l’equip ha anat de menys a més. Crec que el primer partit contra el Crystal Palace va ser una mica d’adaptació, tant al clima molt calorós de Miami com a les reduïdes dimensions del terreny de joc o al cansament provocat pel jet lag. Tot i això vam guanyar reaccionant molt bé al gol inicial dels anglesos. El segon dia, tot i tenir l’accident del Vila-real en el segon partit, els nanos van reaccionar molt bé i vam guanyar al Weston FC traient-nos de sobre la pressió. Una vegada als quarts de final, ens vam creuar amb el Celta, un dels equips que millor ha jugat al torneig, en un partit molt dur en què els dos equips vam proposar una mateixa aposta futbolística: tenir la pilota. Al final, nosaltres vam estar més encertats que ells de cara a gol. El darrer dia, a la semifinal i a la final, potser és on es va veure la millor versió del Barça. Els primers 12 minuts de partit contra el Vila-real van ser els millors que hem signat en el torneig. Van ser espectaculars. L’equip va sortir amb una identitat molt clara i els nanos es van expressar com ells ho fan habitualment. A la final ens vam trobar un València molt sòlid que es va tancar força al darrere i tot i jugar dues vegades amb un marcador advers la vam treure endavant jugant amb paciència i, sobretot, sense renunciar al nostre estil. Tocant i tocant la pilota i buscant els espais. Els nostres jugadors han d’estar molt orgullós de com han competit.

-Això és, per tant, el més important: guanyar amb l’ADN Barça?

-Nosaltres sempre diem als nois que guanyar o perdre no depèn només de nosaltres, però com ho fem sí que depèn de nosaltres i penso que a Miami hem intentat mantenir la filosofia en tot moment. Pots estar més o menys encertat en determinats moments, però penso que la identitat no s’ha perdut mai. Qualsevol aficionat al món del futbol que ha vist aquest torneig per televisió s’ha trobat un Barça, format per jugadors de 12 anys, que volia tenir la pilota i fer un joc ofensiu, alegre, combinatiu i, sobretot, en equip. Hi ha partits on ho pots fer més o menys, però crec que la imatge de l’equip en tot el torneig és el d’aquest ADN Barça que practiquem des de fa molts anys i del que tots ens sentim orgullosos.

-Què s’emporten els jugadors d’aquesta experiència?

-Moltíssim. És una experiència molt bona perquè han viscut coses que potser no havien pogut viure fins ara. Han competit en unes condicions duríssimes de calor i humitat i contra uns rivals de primer nivell que ens han permès comprovar a quin nivell ens trobem nosaltres de veritat. El fet de poder viatjar ens ha servit perquè ells es coneguin molt més i que també nosaltres, el cos tècnic, els coneixem a ells fora de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. És una experiència que tot i haver partit el grup en dos, ja que només podien viatjar 12 jugadors, ens uneix a tots, els 23 futbolistes de la plantilla, i com molt bé van dir els nanos a Miami, quan van dedicar el títol als companys absents, és un èxit que ens uneix a tot l’equip. Els jugadors han demostrat que han fet un pas endavant que ens ajudarà a encarar millor aquesta segona part de la temporada.

-Tornar a la realitat de la Lliga serà molt dur després de l’excés mediàtic que han viscut a Miami?

-No. Ho farem de manera ràpida i contundent. El primer dia parlarem amb tots, com és lògic, i els felicitarem perquè és un èxit de tot el grup, però això és el futbol formatiu amateur del Barça i ells saben que han de continuar creixent. No ens podem despistar. L’equip, l’Infantil B, no es pot aturar aquí. Ens falta molt camí per recórrer fins a final de temporada. Per tant, des del primer dia d’entrenament, el dia 4 de gener, ja tornarem a la nostra rutina diària que és un altre cop el futbol 11 i on tindrem el gran repte d’incorporar cinc jugadors que a causa de la sanció FIFA no han pogut començar a jugar abans. A partir del 9 de gener, a Reus, ja tindrem la plantilla al complet i això ens farà, per tant, més forts.

-Ells eren conscients que hi havia moltíssima gent seguint aquest torneig? Com els vau motivar per a la final?

-Ells sabien que hi havia moltíssima gent que seguia aquest torneig per televisió, fins i tot els mateixos companys de l’equip que no havien pogut viatjar. Les seves famílies, amics i també, i ho vull destacar amb majúscules, els nois i noies de l’FCBEscola Miami que cada dia els han animat des de la grada. Ells saben que jugar la final d’un torneig tan important és un premi que s’han guanyat a pols. És un torneig molt mediàtic, amb molt de nom, que ells mateixos han vist per televisió des de petits i que tots ells somiaven amb jugar-lo algun dia tenint el privilegi de vestir la samarreta del Barça. Nosaltres els vam recordar tot això a la xerrada prèvia per acabar dient-los que s’expressessin com ells ho fan habitualment, que intentessin ser ells mateixos, que intentessin deixar al marge totes les pressions i els nervis que poguessin tenir i que intentessin jugar el millor que sabien. I al final ho van demostrar.

-I per al Club, per al FC Barcelona, què suposa aquest campionat aconseguit a Miami?

-Tot el que són èxits en l'àmbit esportiu sempre sumen. Evidentment que aquesta no és la nostra finalitat, però sí que ens permet saber on estem en comparació als altres grans planters del món. Això fa que l’èxit aconseguit a Miami reafirmi encara més, malgrat les moltes dificultats i els molts entrebancs que hem patit el darrer any al futbol formatiu blaugrana com a conseqüència de la sanció FIFA, la filosofia Barça i la bona feina que s’està fent des de la base.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut