FC Barcelona – Guangzhou Evergrande: Un hat-trick de Luis Suárez condueix el Barça a la final del Mundial de Clubs (3-0)

Superior de principi a fi, el conjunt de Luis Enrique es veurà les cares contra el River Plate en la gran final de diumenge

El FC Barcelona jugarà diumenge la final del Mundial de Clubs. Un hat-trick de Luis Suárez ha tombat el campió d’Àsia, el Guangzhou xinès, que en cap moment ha pogut plantar cara un conjunt blaugrana que no ha comptat ni amb Neymar Jr ni amb Leo Messi, baixa d’última hora per un còlic nefrític. Sense cap dels dos, el ‘9’ culer ha estirat el carro per conduir el FC Barcelona a la seva segona final en quatre anys. Serà contra el River Plate en una final que coronarà el millor equip del planeta.

S’esperava sobre la gespa del Yokohama International Stadium un Barça dominador de la pilota i del ritme de joc. I així ha estat. Des de bon començament els homes de Luis Enrique s’han mostrat molt superiors a un conjunt xinès que esperava ordenadament dins del seu propi camp, esperant l’opció del contracop. Movien la pilota els culers, als quals només els faltava una mica més de velocitat en la triangulació.

Al minut 22 s’ha generat la primera ocasió de perill real. Una excel·lent assistència d’Iniesta cap a Munir ha estat a punt de suposar l’1-0, però el porter Shuai Li ha sortit a temps. Deu minuts més tard, els mateixos protagonistes han tornat a associar-se. Aquest cop, la rematada del ‘17’ se n’ha anat fregant el pal.

A la tercera ha arribat el gol. Rakitic ha provat un xut llunyà que ha provocat un mal refús del porter Li, que ha deixat la pilota morta al cor de l’àrea, territori ideal per a l’aparició i definició de Luis Suárez, únic supervivent de la letal tripleta atacant en aquesta semifinal. L’uruguaià posava per davant un Barça que ha sofert dos ensurts en el tram final del primer temps que gairebé suposen l’empat per al Guangzhou.

No ha calgut esperar tanta estona al segon temps per veure el segon gol del Barça. Una nova genial passada d’Iniesta ha permès a Luis Suárez signar el 2-0 amb qualitat. Sentenciava pràcticament el partit el FC Barcelona al minut 50. El Guangzhou, abatut, no ha tingut poder de reacció.

Jugava còmode el Barça, que ha signat el tercer des del punt de penal. La diana ha estat obra novament de Luis Suárez, el protagonista d’una semifinal des d’un únic color, el blaugrana. Ara només 90 minuts separen el Barça de convertir-se en el millor equip del món. Són els que es jugaran diumenge contra el River Plate.