River Plate – FC Barcelona: Els millors del món per golejada (0-3)

Els blaugranes s’apunten merescudament el tercer Mundial de Clubs de la seva història gràcies als gols de Messi i Suárez (2), MVP de la competició

El FC Barcelona és el millor equip del món. El Mundial de Clubs assolit aquest diumenge a Yokohama, contra el River Plate, així ho demostra. Com el 2011, el conjunt blaugrana s’ha desfet del campió sud-americà amb una superioritat manifesta, engrandint d’aquesta manera un palmarès de títols incomparable durant l’última dècada.

Els gols de Leo Messi al primer temps i de l’MVP Luis Suárez (2) al segon han servit per mostrar al món, un cop més, una manera d’entendre el futbol. Al Japó la raó culer s’ha imposat a la passió argentina.

Al ritme del Barça

La pilota ha estat del Barça des de bon començament. El River Plate ha exercit una pressió alta per arrencar, però passats els minuts s’ha tirat enrere per esperar els blaugranes a camp propi. Es jugava al ritme que volia el Barça, tot i les continuades faltes dels argentins, que s’han mostrat com un bloc intens i incòmode.

Malgrat les interrupcions el Barça aconseguia insinuar-se en atac. Leo Messi ha fet lluir Marcelo Barovero en la primera rematada entre els tres pals i, minuts més tard, Dani Alves ha rematat massa suau en la segona dels culers. La tercera ocasió no s’escaparia. El ‘10’ blaugrana, recuperat del seu còlic nefrític, ha culminat una acció que ell mateix havia iniciat al frontal de l’àrea. De cop i volta, l’afició del River Plate, que tant ha cridat durant el partit, s’ha silenciat de cop.

Abans de la mitja part Luis Suárez ha fregat el 0-2 després d’una brillant individualitat de Messi. La seva rematada ha anat fora i el River Plate, que pràcticament no s’ha mostrat en atac durant els primers 45 minuts, continuava viu a la final.

Marcelo Gallardo ha mogut fitxa des de la banqueta. Un doble canvi a la mitja part -Luis González i Martínez per Ponzio i Rodrigo Mora- no ha servit per evitar el recital culer del segon temps. El futbol ha concedit una segona oportunitat a Suárez, que aquest cop no ha perdonat. Signava el segon al minut 50, moment a partir del qual el FC Barcelona ha passat de dominar a crear una ocasió clara de gol rere l’altra.

El tercer s’ha resistit de manera increïble durant vint minuts, quan novament Suárez ha rematat a gol una centrada mil·limètrica de Neymar Jr. Durant tot aquest temps, el River Plate ha endurit encara més el seu joc, com si augmentar l’agressivitat servís per reduir les diferències entre un equip i l’altre. Curiosament, però, qui ha acabat veient més grogues han estat els blaugranes, que han comès un total de nou faltes menys que els argentins.

Poc ha importat al final, quan també Claudio Bravo ha fet acte de presència en el partit. Dues intervencions seves han posat de manifest que el FC Barcelona, del seu primer jugador a l’últim, és el millor del món.