El FCB Legends viatja a Mèxic

El FCB Legends viatja a Mèxic

Els exjugadors debutaran oficialment l'1 d'abril contra un combinat nacional mexicà a l’estadi Corregidora de Querétaro; i abans de tornar veuran plegats el Clàssic

Una expedició composta per jugadors del FCB Legends es desplaçarà avui dimecres a Mèxic, on el proper divendres s'enfrontarà, a la localitat de Querétaro, a un combinat de veterans de la selecció mexicana.

El FCB Legends és el resultat d'un programa creat pel FC Barcelona i l’Agrupació Barça Jugadors que té com a objectiu posar en valor la figura dels futbolistes que han vestit la samarreta del Club. El projecte té la voluntat de contribuir a la globalització de la marca Barça i els seus valors a través dels exjugadors, així com rendibilitzar la carrera dels esportistes més enllà de la seva retirada professional.

El viatge a Querétaro, una ciutat situada a uns 200 quilòmetres al nord del Districte Federal, està patrocinat per Movistar Mèxic. El programa, que donarà cos al partit entre el FCB Legends i la selecció de Mèxic, inclourà, entre d’altres, un clínic de futbol al Districte Federal i un sopar de gala organitzat pel promotor de l'esdeveniment.

El partit es jugarà a l'estadi Corregidora de l’esmentada ciutat de Querétaro a les 19.30 hores del proper divendres –hora local mexicana-. Està previst que abans del retorn de l'expedició, dissabte vinent, l’equip d’exjugadors del FC Barcelona presenciï per televisió el partit de Lliga entre el FC Barcelona i el Reial Madrid al Camp Nou.

Viatgen en aquesta expedició del FCB Legends els jugadors següents: Jari Litmanen, Frédéric Déhu, José Edmílson, Gica Popescu, Ronald de Boer, Fernando Couto, Vítor Baía, Francesco Coco, Juan Carlos Rodríguez, Meho Kodro, Jon Andoni Goikoetxea, Xavi Molist, Haruna Babangida, Javier Guzmán, Gaizka Mendieta i Hristo Stòitxkov. Carles Puyol, lesionat, no formarà part de l’expedició. El responsable tècnic de l'equip serà Jose Mari Bakero.

Acompanya l’expedició, com a representant oficial del Club, el directiu Pau Vilanova, que demà dijous s’entrevistarà amb representants del govern mexicà per tal de parlar del futur de l’FCBEscola a Mèxic i explorar vies de col·laboració per a l’expansió d’aquest projecte. Està previst que Vilanova es vegi amb la ministra d’educació del govern de Mèxic.

Un projecte estratègic

El FCB Legends forma part dels plans estratègics del FC Barcelona i de l’Agrupació i s’ha estat gestant en els últims mesos, fruit de les converses entre les dues juntes directives. La iniciativa va ser presentada oficialment al mes de febrer, amb la participació de Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i responsable de l’Àrea Social i Fundació FCB, i de Ramon Alfonseda, president de l’Agrupació Barça Jugadors.

El projecte preveu la comercialització de tot tipus d’esdeveniments amb la participació d’exjugadors arreu del món, tant pel que fa a partits de futbol com a altres tipus d’actes de caràcter comercial.

Al mateix temps, el FC Barcelona incorporarà aquests exjugadors com a ambaixadors del Club en diferents accions socials, institucionals, de la Fundació o d’interès directe per a l’Entitat. L’acord preveu que el FC Barcelona sigui l’encarregat de comercialitzar aquests actius i gestioni, amb la col·laboració de l’Agrupació Barça Jugadors, tot el col·lectiu.

El Barça a Mèxic

Mèxic compta amb un gran nombre d’aficionats del FC Barcelona a Mèxic. El Club té més d’1.800.000 usuaris mexicans llistats al seu lloc web oficial, i més de 5,5 milions de seguidors al seu compte oficial de Facebook, dels quals gairebé un milió viuen al DF. Des del mes de desembre passat, el FC Barcelona manté oberta una FCBotiga al Districte Federal, que, des del dia de la seva obertura, ha tingut una forta acollida comercial.

El FC Barcelona també té a Mèxic una forta aliança amb la Rafa Márquez Foundation. Aquesta fundació desenvolupa programes integrals per a nens i nenes de comunitats marginals a Guadalajara (Jalisco) amb la finalitat d’ajudar-los a allunyar-se de situacions i comportaments socials negatius.

Campus de l’FCBEscola a Querétaro

Aquest estiu està previst que l’FCB Escola desenvolupi activitats per a nens i nenes de 5 a 16 anys a Querétaro, la ciutat on es jugarà el partit del FC Legends davant la selecció mexicana.

Les dates del campus són: del 18 al 22 de juliol i del 25 al 29 de juliol. Les activitats es faran a l’Instituto Cumbres Alpes de Querétaro. Per a més informació, es pot consultar el lloc web fcbcamp.cat/queretaro

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut