Un llarg aplaudiment al record de Johan Cruyff a l’acte d’entrega d’insígnies d’or

Un llarg aplaudiment al record de Johan Cruyff a l’acte d’entrega d’insígnies d’or

Un total de 65 socis reben el guardó pels seus 50 anys de vinculació al Club

Un total de 62 socis han rebut aquest vespre a l’Auditori 1899 del Camp Nou la insígnia d’or del FC Barcelona en el novè acte que se celebra aquesta temporada per distingir els socis que compleixen els seus 50 anys de vinculació al Club.

L’acte ha comptat amb la presència del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i del vicepresident primer, Jordi Cardoner, que han estat els encarregats de lliurar les insígnies i saludar els socis que han assistit a l’acte i els familiars que els han acompanyat.

Abans de començar el lliurament de les insígnies, Josep Maria Bartomeu ha volgut tenir un record especial a la figura de Johan Cruyff una setmana després de la seva mort. “Vosaltres el vau poder veure com a jugador i entrenador del nostre equip i va ser ell qui ens va inculcar que el Barça podia guanyar, que podíem ser un club guanyador, com ara som. Tots els homenatges que li podem fer són pocs per tot el que ell va aportar al Barça”. Les paraules del president han estat acompanyades d’un llarg i sentit aplaudiment per part de tots els socis i familiars presents a l’Auditori 1899. 

Aquesta nova entrega d’insígnies ha tornat a comptar amb la conducció de Manel Vich, la veu de l’Estadi, que ha estat l’encarregat d’anar cridant els noms dels socis guardonats. Aquests han anat pujant a la tribuna per rebre la seva insígnia i fer-se la fotografia de record al costat del president i el vicepresident del Barça i dels familiars que els han acompanyat.

A causa del fet que la xifra de 1.820 socis que havien de rebre la insígnia d’or l’any 2015 és molt superior al que és habitual, i tenint en compte la importància d’aquest acte per al soci i la Junta Directiva, el Club va decidir fer el lliurament de les insígnies en diferents jornades, algunes de les quals estan programades durant els primers mesos d’aquest any.

Davant dels socis i familiars presents a l’Auditori 1899, Josep Maria Bartomeu s’ha referit a l’actual fortalesa esportiva, econòmica, patrimonial i social del Club, però ha recordat que no sempre ha estat així i que també s’han hagut de superar moments complicats. “Quan vosaltres us vau fer socis eren moments molt difícils, el Club vivia immers en una gran crisi econòmica i va viure una temporada en blanc”.

El president del Barça ha agraït la fidelitat i el suport rebut dels socis presents. “Avui celebrem els vostres 50 anys de soci –ha destacat– i per això us vull felicitar i donar les gràcies. En aquell moment de crisi vosaltres vau prendre una decisió valenta i vau ajudar un Club que, de mica en mica i amb l’esforç de tots, s’ha convertit en un dels millors i més grans clubs del món”.

La crescuda de socis del 1965

Els 1.820 socis que aquesta temporada reben la insígnia d’or es van fer membres de l’Entitat el 1965. Aquell any, amb Enric Llaudet com a president del Club, es va obrir un període d’admissió de socis amb exempció de drets d’entrada i, per tant, davant d’aquesta oferta tan temptadora, el nombre d’associats va pujar considerablement, i va passar de 45.776 a 58.252. Fruit d’aquesta crescuda en el nombre de socis, 50 anys més tard l’acte de lliurament d’insígnies d’or és més nombrós del que és habitual.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut