Una collita impressionant

Una collita impressionant

El futbol formatiu amateur blaugrana suma ja 28 tornejos guanyats aquesta temporada 2015/16 en una mostra evident que els resultats són fruit de la feina ben feta

La collita de tornejos dels 13 equips del futbol formatiu amateur del FC Barcelona aquesta temporada 2015/16 és impressionant. En total, després de les vuit copes aconseguides aquesta Setmana Santa, s’han guanyat 28 títols. Una xifra que converteix el Barça en el gran dominador del panorama estatal. D’aquests 28 títols, 10 corresponen al Futbol 11, cadets i infantils, i 18 al Futbol-7, alevins, benjamins i prebenjamins. Un balanç molt positiu en què trobem, per exemple, cinc finals guanyades a l’RCD Espanyol, quatre a la Damm, tres al Reial Madrid i al Saragossa, dos al València i al Llevant, i una a equips del primer nivell en futbol base com són, entre d’altres, el Liverpool, el Betis, l’Atlètic de Madrid i l’Olympique de Marsella. L’Infantil B, de Sergi Milà, i l’Aleví A, de Marc Serra, són, amb 5 tornejos guanyats cadascun, els dos equips blaugrana que sumen més títols aquesta temporada 2015/16.

A aquesta bona collita s’hi han d’afegir els nou equips del FC Barcelona que lideren les seves respectives lligues. “Aquests resultats són la conseqüència de la feina ben feta durant el dia a dia”, explica Marc Serra, entrenador de l’Aleví A que ha guanyat aquesta Setmana Santa el Torneig MIC i coordinador del Futbol 7 del Barça. Des de la direcció tècnica del futbol formatiu amateur aquests tornejos són considerats un punt fonamental de la formació del jugador, ja que és on el veuen actuar sota pressió, contra rivals de primer nivell com són el Reial Madrid, l’Espanyol, el Vila-real, el Celta, el Sevilla i el Betis, i és, també, l’escenari propici per veure com es comporten, com es relacionen i com conviuen amb els seus companys en unes concentracions que acostumen a ser d’entre tres dies i una setmana.

El Cadet A ha guanyat, per exemple, el Torneig Hyundai Solmacar, el Torcaf d’Alzira i el Torneig Internacional d’Abu Dhabi. El Cadet B ha conquerit la MECUP 2016 de Menorca i l’Infantil A, el MIC. El palmarès de l’Infantil B és més extens amb el Torneig Stadium Venezia, el Torneig Solidari de La Marató, LaLiga Promises de Miami, l’Argentona Cup i el Torneig Internacional St. Kevin’s Boys Cup. Cinc títols que també ha sumat l’Aleví A amb les seves victòries al Torneig Elit de Manresa, el Torneig Jordi Pitarque a l’Ampolla, la Fair Play Cup, el Torneig de Falles i el MIC. L’Aleví B ha guanyat l’O Cantinho Cup a Kemps (França), l’Aleví C s’ha imposat a la Polinyà Cup i el Torneig Vila de Perelada, mentre que l’Aleví C ha aixecat el Torneig CF Sistrells a Badalona.

Pel que fa als més petits, el Benjamí A ha guanyat els tornejos Memorial Antoni Bosch, Memorial Manuel Luque, Fundació Vicente Ferrer i la Íscar Cup LaLigaPromises, mentre que el Benjamí B s’ha fet amb la Fair Play Cup i la Desafio Cup i el Benjamí C, amb la Polinyà Cup. Capítol especial mereixen els Prebenjamins. Van començar a jugar al gener per la sanció FIFA i han guanyat els dos tornejos en els que han participat: Fundació Vicente Ferrer i Primer Toque a Castelló.

El torn dels dos infantils

Els següents equips blaugrana que disputaran tornejos són els dos infantils. L’Infantil A, recent guanyador del MIC, disputa aquest dissabte i diumenge al País Basc el Torneig Internacional Daniel Ruiz Bazán. El Barça, que milita al Grup B, jugarà davant l’RCD Espanyol i el Celta. Al Grup A hi figuren l’Inter, l’Athletic i l’Enkarterri. L’Infantil B, per la seva part, disputa a Mönchengladbach (Alemanya) la Santander Cup. Un torneig en què es jugarà el títol amb equips del nivell del Liverpool, l’Athletic, la Juventus, el Borussia Mönchengladbach, el Basilea, el PSV Eindhoven, el Bayer Leverkusen, l’Stuttgart o el Colònia. Serà una bona prova de foc per a aquests dos infantils, de Carles Martínez i Sergi Milà, que tan bon rendiment estan oferint aquesta temporada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut