Que s’han emportat els jugadors blaugrana dels Europeus?

Que s’han emportat els jugadors blaugrana dels Europeus?

31 medalles és el bagatge de metalls que han aconseguit els jugadors del Barça d’handbol al llarg de la història

Divendres arrenca a Polònia una nova edició del Campionat d’Europa de seleccions d’handbol. Tot i que encara no s’han definit les llistes definitives de participació, 11 blaugranes jugaran aquesta competició. Però la història ens diu que al llarg de les 11 edicions anteriors, els jugadors del Barça han tingut recompensa en forma de medalles.

El darrer europeu, el de més botí

A l’Europeu disputat a Dinamarca al gener de l’any 2014, els jugadors del FC Barcelona d’handbol van tornar a Barcelona amb 8 medalles, dues d’or per a Karabatic i Sorhaindo, argent per a Noddesbo i bronze per a Tomás, Gurbindo, Viran, Entrerríos i Sarmiento. Aquest Europeu ha estat el campionat d’Europa de seleccions amb més participació blaugrana, 11 jugadors, i amb més medalles obtingudes, 8.

Els ors blaugrana

Set jugadors del Barça d’handbol han tornat a Barcelona amb medalles d’or després de la disputa de l’Europeu al llarg de les 11 edicions celebrades.

Els dos primers blaugrana a assolir-ho van ser els suecs Svensson i Franzen a l’Europeu de Suècia 2002. Posteriorment va ser el torn del francès Jerome Fernández, que era jugador blaugrana l’any 2006, on es va proclamar campió d’Europa de seleccions a l’Europeu de Suïssa.

Kasper Hvidt i Jesper Noddesbo van aconseguir el triomf a Noruega 2008 mentre eren jugadors blaugrana i finalment Karabatic i Sorhaindo es van endur l’or a Barcelona, des de Dinamarca.

11 argents blaugrana

9 jugadors del FC Barcelona d’handbol s’havien penjat la medalla d’argent amb la selecció espanyola i el danès Noddesbo va ingressar a la llista d’argents blaugrana a l’Europeu de la seva Dinamarca natal.

Masip, Olalla, Garralda, Guijosa (en dues ocasions), Barrufet, Romero, Juanín, Txepkin i Ortega havien estat els jugadors que mentre vestien la samarreta del Barça d’handbol havien pujat al segon graó del podi.

El bronze, en 13 ocasions

Els cinc jugadors de Xavi Pascual que van assolir el bronze amb Espanya a Dinamarca, Tomás, Gurbindo, Viran, Entrerríos i Sarmiento, es van afegir a les 8 medalles d’aquest metall que havien aconseguit els seus companys de club amb anterioritat.

Barrufet, Txepkin, Guijosa, Masip, Urdangarin, Lozano i Ortega amb Espanya i Jerome Fernández amb França eren els jugadors que mentre vestien la samarreta blaugrana s’havien penjat el bronze europeu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut