FC Barcelona – Athletic Club: La trilogia comença amb tres punts en joc

FC Barcelona – Athletic Club: La trilogia comença amb tres punts en joc

(20.30 hores, Canal+ Partidazo) Abans de l’eliminatòria de Copa, culers i bascos s’enfronten a la Lliga amb el record dels últims duels ben present

El Barça afronta aquest diumenge un duel complicat amb la visita de l’Athletic Club al Camp Nou (20.30 hores, Canal+ Partidazo). Després que el sorteig dels quarts de final de la Copa del Rei preveiés l’encreuament entre els dos equips, aquest serà el primer de tres partits entre Barça i Athletic en només deu dies. Un duel que tindrà com a protagonista Leo Messi. I és que el crac argentí, abans del partit, mostrarà la cinquena FIFA Pilota d’Or a l’afició de l’Estadi. Amb aquest matx, corresponent a la jornada 20, s’inaugurarà la segona volta de la Lliga, i els blaugranes volen continuar sumant de tres en tres per seguir depenent d’ells mateixos per ser líders.

Tant el Barça com l’Athletic es coneixen mútuament a la perfecció, i els bascos sempre han estat un rival d’allò més dur de superar. La temporada passada, a banda dels dos partits de Lliga, els dos equips es van veure les cares a la final de la Copa del Rei, amb victòria blaugrana; uns mesos després, a la final de la Supercopa d’Espanya, el conjunt d’Ernesto Valverde es va imposar als culers, i en el partit que obria la Lliga el Barça va vèncer a San Mamés per un ajustat 0-1. Serà, doncs, el quart duel de la temporada, i encara en faltaran dos més corresponents als quarts de la Copa.

Per a aquest enfrontament Luis Enrique ha facilitat una llista de 18 jugadors convocats. El tècnic blaugrana té les baixes per lesió de Rafinha i Mathieu. El francès, tal com es va informar aquest dissabte, no està disponible per unes molèsties al soli de la cama dreta. En canvi, l’asturià recupera Luis Suárez, sancionat a la Copa. Així doncs, tornen a la llista Bravo, Jordi Alba i l’esmentat Suárez, absents en l’últim partit de Copa, mentre que Masip, Douglas, Sandro i Adriano han estat descartats per decisió tècnica.

Per la seva banda, Ernesto Valverde tindrà dues baixes sensibles per visitar el Camp Nou. El màxim golejador de l’Athletic Club, Aritz Aduriz, no hi serà per sanció, mentre que Raúl García és baixa per una lesió al genoll esquerre. En roda de premsa prèvia, el tècnic basc va advertir que quan juguen contra el Barça estan “obligats a córrer molt”. A més, el Txingurri va assegurar que l’eliminatòria copera no condicionarà el seu plantejament del partit de Lliga: “Anem al Camp Nou amb la idea de sumar”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut