FC Barcelona Lassa B – Peñas Huesca: Triomf suat del filial (71-67)

Dos triples de Lakovic a l'últim minut i mig donen el triomf a un Barça B que ha estat millor durant tot el partit Un parcial de 4-17 de l'Osca als últims minuts ha fet perillar el triomf català

El Barça B de bàsquet ha sumat aquest diumenge, a la Ciutat Esportiva, el novè triomf de la temporada a la LEB Or. Els blaugranes han superat per 71-67 un Peñas Huesca que ha estat a punt de capgirar el partit al tram final amb un parcial de 4-17. El filial, però, ha tret l’orgull i dos triples de Lakovic han donat el partit als de Julbe, que acaben la jornada a la zona mitjana de la taula amb un balanç de nou triomfs i nou derrotes.

Bon primer temps

Algunes de les claus per plantar cara al Peñas Osca de Quim Costa eren el rebot i la defensa. Als primers compassos del partit els homes d’Alfred Julbe així ho han fet, tot i alguns desajustos inicials (2-6 i 7-10). Un cop Lubos Barton i Emir Sulejmanovic han entrat en joc el filial ha canviat la cara i ha començat a fer un joc més vistós i ràpid. Això ha permès que al final del primer quart el Barça B manés per dos punts, 18-16.

Al segon període l’estilet ofensiu ha estat Sulejmanovic, que ha sabut guanyar la posició, crear-se cistelles i també fer que el trobessin els companys. Peno i Lakovic han dirigit les accions i al minut 13 els blaugranes s’han situat set punts per sobre (25-18). El matx semblava dominat pels blaugranes i un triple de Marc Garcia ha deixat el màxim avantatge, de nou punts, amb el 32-23. Un parcial de 0-6 dels aragonesos igualava el partit (32-29), però un bon final de quart dels de Julbe ha enviat el partit al descans amb 36-29.

Mantenen avantatge

Als primers minuts de la represa Marc Garcia ha estat el protagonista. Ha anotat dos triples increïbles que han donat una renda de nou punts al Barça B (46-37, min 25). L’equip, molt sòlid gràcies a l’aportació d’Emir i Mbaye dins la zona, ha agafat onze punts de diferència (48-37) que l’Osca ha eixugat amb un gran final de tercer període fins al 53-48, que deixava el duel encara molt obert i amb tot per decidir.

Final boig

En el moment de la veritat els de Julbe han tingut minuts de tot tipus. Han sabut mantenir el seu avantatge, cuidar-lo, i tot i patir en determinats moments han sabut tirar el partit endavant. Del 62-50 després d’un triple de Lakovic s’ha passat al 64-67 després d’un parcial feridor de 4-17 que ha liderat el base visitant Díaz. Però el Barça B ha sabut patir i Lakovic, amb dos grans triples, ha tornat a trencar el partit i ha situat el 70-67 que donava el triomf als blaugranes a falta de menys d’un minut. El 71-67 suposa la novena victòria del filial aquesta temporada.