FC Barcelona – Atlètic de Madrid: Reacció letal de líder (2-1)

Amb dianes de Messi i Suárez, el Barça ha capgirat el gol inicial d’un Atlètic que ha acabat amb nou jugadors i se situa líder en solitari amb 51 punts

El FC Barcelona és encara més líder. Amb una victòria més que treballada contra l’Atlètic de Madrid, els de Luis Enrique se situen al capdavant de la taula en solitari –i amb un partit menys. En el partit de la jornada disputat en un Camp Nou vestit de gala –94.990 espectadors-, els blaugranes han capgirat el gol inicial de Koke gràcies a dues dianes, de Messi i Suárez, en un espai de vuit minuts. Ja amb el 2-1 al marcador, l’Atlètic s’ha quedat amb nou jugadors després de les expulsions de Filipe Luis i Godín. Tot i no poder sentenciar, el Barça ha gestionat l’avantatge i s’ha endut un d’aquells partits clau per al desenllaç de la Lliga.

L’Atlètic ha pres bona nota dels últims partits del Barça, i ha repetit la fórmula dels últims rivals dels culers. Ha plantejat una pressió alta i al Barça li ha costat jugar la pilota des del darrere. Amb els problemes dels de Luis Enrique, l’Atlètic ha tingut la primera oportunitat amb un xut de Saúl que ha fet lluir Bravo. Era el primer avís, i en el segon els de Simeone han estrenat el marcador. Koke, de primeres, ha fet el 0-1 a passada de Saúl. El Barça necessitava millorar en tots els aspectes per igualar la situació. I, de mica en mica, ho ha anat fent. Després de dues accions d’Alves i Augusto a les porteries respectives ha començat la millora.

Els 94.990 espectadors que han omplert el Camp Nou s’han despertat i han empès el Barça, que ha tancat l’Atlètic, ara sí, al seu camp. Messi, amb un llançament de falta directa, i Suárez, amb un xut aturat per Oblak, han protagonitzat el pròleg de l’empat. A la mitja hora de joc, una triangulació iniciada per Neymar Jr ha acabat amb assistència de Jordi Alba i gol de Leo Messi. Amb l’1-1, el Barça ha manat i l’Atlètic ha provat de sorprendre amb velocitat. Però els de Luis Enrique ja estaven llançats, i aviat han completat la remuntada. Una passada llarga d’Alves ha arribat a peus de Suárez, que ha protegit amb el cos fins a colar el xut per sota les cames d’Oblak.

Domini i superioritat numèrica

Amb el resultat capgirat, la duresa de la defensa matalassera s’ha accentuat considerablement. Godín, Gabi i Juanfran ja havien vist groga, però just abans del descans Filipe Luis ha marxat abans d’hora al vestidor per una duríssima entrada sobre Leo Messi. Després d’un inici complicat, el Barça se n’anava al descans dominant, per davant al marcador i amb un home més sobre la gespa.

En tornar del descans l’escenari ha estat diferent. El Barça s’ha trobat amb un rival tancat i ha hagut de moure la pilota de banda a banda buscant els espais. Tot i no estar còmode, tampoc ha patit gaire, a excepció de dues jugades de Carrasco. L’expulsió de Godín per doble groga després d’una entrada sobre Suárez ha deixat l’Atlètic amb nou jugadors. En aquell moment Arda ha substituït Rakitic, i el Barça ha passat a jugar a plaer.

Dos xuts ajustats al pal d’Arda i Alves han estat a punt de sentenciar el triomf blaugrana. Tot i no tenir els tres punts al sac, el Barça ha sabut gestionar el 2-1 davant d’un Atlètic que no ha abaixat els braços en cap moment. Tot i així, els minuts han anat passant als voltants de l’àrea matalassera i el 2-1 ha donat al Barça el liderat en solitari.