Local

Els vincles catalans de Patrick Glowka, el porter de l’Iserlohn

Glowka, que va fer un Erasmus a Barcelona, va entrenar-se amb el Cerdanyola i jugava els caps de setmana a Iserlohn El fet d’haver recuperat el seu porter titular ha fet fer un pas endavant a l’Iserlohn, que va empatar contra el Breganze

L’ERG Iserlohn va rebre dues grans golejades en els dos primers partits a la pista del Porto i amb la visita del Barça Lassa. Van ser dos marcadors escandalosos (21-1 i 1-15) que feien preveure que l’equip alemany ho passaria realment malament en aquesta edició de la Lliga Europea. Però tot va acabar a la tercera jornada. Va ser quan l’equip que entrena Jens Behrendt va recuperar el seu porter titular, que arrossegava una sanció europea i que en la visita del Breganze ja va ocupar la porteria. Es tracta de Patrick Glowka, el porter titular de la selecció alemanya, que a l’últim Europeu (2014) –i Mundial (2015)– va acabar en una meritòria quarta posició.

El primer punt

I és que des d’aleshores, amb Glowka a la porteria, l’Iserlohn ha aconseguit millors resultats. El seu debut es va saldar amb el primer punt de l’equip alemany a la Lliga Europea (6-6 contra el Breganze). En els altres dos partits disputats el campió de la Bundesloga va caure, però amb resultats més ajustats i en partits més igualats: 7-2 a Breganze i 1-7 a casa contra el Porto. La seva presència, doncs, ha aportat més equilibri a un equip que també compta amb jugadors de gran nivell com Sergio Pereira, Jorge Fonseca Carlos Núñez i André Costa.

Entrenant-se a Cerdanyola

I és que el curs 2013/14 Patrick Glowka va passar-se sis mesos a Barcelona. Estudiant d’Administració d’Empreses i de diversos màsters, el porter alemany va fer un Erasmus a la Ciutat Comtal i, per no abandonar la pràctica de l’hoquei, va entrenar-se amb el Cerdanyola durant uns mesos. I això no és tot: els caps de setmana tornava cap a Iserlohn per jugar amb el seu equip els partits de Lliga i de competició europea. Sens dubte, una bona història per al porter alemany, que parla un castellà molt correcte i que aquest dissabte defensarà la porteria de l’Iserlohn al Palau Blaugrana, pavelló que va visitar diverses vegades durant la seva estada l’any 2014.

Més notícies aquí