El Barça d’handbol i els Jocs de Rio 2016

El Barça d’handbol i els Jocs de Rio 2016

Diverses seleccions de què formen part els jugadors del Barça Lassa ja tenen aconseguida la classificació olímpica, i d’altres passaran pel preolímpic

Els campionats continentals d’handbol han començat a clarificar quines seleccions tenen plaça entre les dotze que jugaran els Jocs de Rio de Janeiro d’aquest estiu; en diverses d’aquestes militen jugadors del Barça d’handbol.

França i Qatar, amb plaça

La selecció francesa, de la qual forma part el blaugrana Cedric Sorhaindo, ja tenia la plaça assolida per haver-se proclamat campiona del món a Qatar l’any 2015.

El fet d’haver guanyat el preolímpic asiàtic i la consecució del títol de campions d’Àsia ha donat plaça a Rio a la selecció en què juga el porter blaugrana Danjel Saric.

La darrera oportunitat

La disputa del preolímpic, que tindrà lloc del 7 al 10 d’abril, serà la darrera oportunitat de classificació per a la cita del Brasil. Tres grups de quatre seleccions -les dues primeres de cada grup accediran a Rio- serà el format de competició triat.

La presència blaugrana pot estar en tots tres grups: al Grup 1 Polònia (Syprzak), Macedònia (Lazarov) i Tunísia (Jallouz) competiran amb Xile per les dues places que donen accés als Jocs.

Al Grup 2, Espanya, que ha tingut a l’Europeu cinc jugadors del Barça Lassa, se les haurà d'haver amb l'Iran, Suècia i Eslovènia. Dos equips es classifiquen. Al Grup 3 Noddesbo, amb Dinamarca, i Kopljar, amb Croàcia, jugaran davant Noruega i Bahrein per estar a Rio.

Llocs encara per decidir

Les seus d’aquests tres tornejos encara s'han de determinar. Normalment les seleccions participants demanen la seva organització i la IHF decideix el lloc de disputa.

Les dates estan ja definides i per aquest motiu la Lliga Bauhaus Asobal i la VELUX EHF Champions League quedaran aturades des de finals del mes de març.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut