El FC Barcelona se suma a la celebració de l'arribada de l'Any Nou Xinès

El FC Barcelona se suma a la celebració de l'arribada de l'Any Nou Xinès

El Club ha preparat diverses accions ‘online’ i l’equip es farà una foto amb nens de la Fundació Educativa Xinesa en el partit de Copa de dimecres contra el València

El FC Barcelona se sumarà a les celebracions de l’arribada de l’Any Nou Xinès amb diverses accions que compten amb la col·laboració dels jugadors del primer equip. Alguns d’aquests jugadors participen en un vídeo sorpresa que es desvelarà hores després del partit de diumenge contra el Llevant. L’Any Nou Xinès arribarà el proper diumenge 7 de febrer i enguany l’animal que simbolitza l’any 2016 (el 4713 del calendari xinès) és el Mico de Foc, segons la tradició xinesa que associa cada any a un animal diferent.

La primera acció es visualitzarà el dimecres 3 de febrer al Camp Nou, abans del partit de Copa contra el València, amb la fotografia del primer equip blaugrana amb 50 nens de la Fundació Educativa Xinesa (FEX). La Fundació Educativa Xinesa fa més de 10 anys que ensenya idioma i cultura xinesos a nens catalans, però, majoritàriament, als nens de les comunitats xineses de Catalunya.

A hores d’ara la FEX té més de 2.000 alumnes repartits entre quatre escoles de Barcelona i Badalona. Moltes d’aquestes famílies d’origen xinès han trobat en el futbol, i més concretament en el Barça, una via d’integració. A més, hi ha molts nens de famílies d’origen xinès que són nascuts a Catalunya i senten passió pel Barça.

Nova penya en marxa

Fruit d’aquesta passió ha sorgit el projecte la ‘Penya Blaugrana Dracs Units’, que està en procés de constitució, i que neix amb la imatge del Drac de Gaudí, que representa la Barcelona acollidora, donant la benvinguda, a través dels valors del futbol, al Long, el drac tradicional xinès, que representa el país asiàtic.

El futbol, gràcies al suport que rep del govern central xinès, està experimentant un gran creixement a la Xina, un país que s’ha convertit en els últims anys en un dels objectius prioritaris de creixement per al FC Barcelona.    

La PB Dracs Units, Xinesos pel Barça, tindrà la seva seu al carrer Sancho d’Àvila 119, de Barcelona, a la zona del 22@.

Activitat a través de les xarxes

La relació entre el FC Barcelona i la comunitat xinesa és molt intensa a través dels canals ‘online’ i de les xarxes socials. Per això, amb motiu de l’arribada de l’Any Nou Xinès, el Club ha preparat diverses accions. S'ha prepara un vídeo també es podrà veure a partir de dilluns al web del Club (fcbarcelona.cat) i en la seva versió xinesa (fcbarcelona.cn).

El Barça també incentivarà la participació activa dels fans en les xarxes socials. Els seguidors podran obtenir un calendari exclusiu de l’Any Nou Xinès seguint el compte oficial del Barça a WeChat, i també es realitzaran sortejos de dues samarretes especials signades que s’han utilitzat durant el rodatge de l’espot.

La web xinesa és la segona més vista de les deu versions que té el FC Barcelona i el Club compta amb perfils a Sina Weibo, Tencent Weibo i WeChat, que sumen un total de 9,2 milions de fans. L’any passat, el Barça va ser el club que més va créixer en seguidors xinesos, amb 1,7 milions de nous fans.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut