El Grup Edelmira Calvetó reprèn la seva activitat

El Grup Edelmira Calvetó reprèn la seva activitat

El grup de treball que presideix Susana Monje incorpora noves membres per impulsar accions per reivindicar el protagonisme de les dones dins el Club i el paper de les sòcies, que ja són el 26,28%

El nom d’Edelmira Calvetó, la primera sòcia del FC Barcelona (1913), va ser escollit per anomenar el grup de treball que va crear la Junta Directiva el 2011 per recuperar la memòria històrica de la dona barcelonista, reivindicar el paper de les sòcies, impulsar el protagonisme de la dona dins el Club i reflexionar sobre el paper de la dona en l’esport. Després de les eleccions del juliol passat, el Grup Edelmira Calvetó (GEC) torna a reactivar-se amb la incorporació de noves membres.

Aquest dilluns es va celebrar la primera reunió de la nova etapa per establir les accions que es portaran a terme durant aquesta temporada per fomentar la visibilitat de les dones sòcies i esportistes del FC Barcelona. Una altra novetat del GEC en la nova etapa és que dependrà de l’Àrea Social que té com a responsable al vicepresident primer de la Junta Directiva, Jordi Cardoner.

La presidenta del grup és Susana Monje, vicepresidenta econòmica, i s’han incorporat Maria Teixidor,  directiva i vicesecretària de la Junta; Rosa Maria Lleal i sor Lucía Caram, patrones de la Fundació; Roser Tiana, membre de la Comissió Social; Cristina Fàbregas, presidenta de la Penya Blaugrana Sallent i secretària de la Federació de Penyes Blaugrana del Bages, Berguedà i Cerdanya, i la periodista Helena García Melero.

La primera acció que va liderar el GEC va ser la Llotja Presidencial integrada únicament per dones barcelonistes al març del 2011. Va impulsar que l’equip femení de futbol pogués fer la rua de campions juntament amb el primer equip masculí la temporada 2012/13; va organitzar una jornada de creixement a través de l’esport femení al maig del 2013, va impulsar la creació d’un espai del futbol femení al Museu i va instaurar el Premi Edelmira Calvetó, que s’entrega durant el Congrés Mundial de Penyes en reconeixement a les dones que hagin contribuït a fer barcelonisme i als valors del Club.

Increment de les dones a la massa social

La presència de la dona en la massa social del FC Barcelona és cada cop més important. Segons el darrer recompte oficial, a data d’1 de febrer del 2016, la quota de dones ha superat per primera vegada el 25%, i s’ha situat en el 26,28% del total. Així, dels 144.808 socis comptabilitzats, 38.053 d’ells són dones.

Pel que fa al percentatge de dones en el món penyístic, aquest puja fins al 29,19%. Dels 153.737 penyistes censats, 44.883 d’aquests són dones.

Declaracions de Susana Monje, presidenta del GEC:

“El grup es va crear el 2011 per reivindicar i potenciar el paper de la dona al Barça, des de tots els seus àmbits, i hem fet accions molt positives en la línia de fer visible a la dona, que participa molt en la vida del Barça, i encara volem que hi participi més. Avui hem fet la primera reunió d’aquesta nova etapa després de les eleccions, i hem volgut incorporar més sensibilitats femenines que tenim al Club. S’incorpora la nova directiva, Maria Teixidor, gent que ve del món de les penyes, del món social i periodístic. El que fem es posar sobre la taula idees d’accions per fer, les debatrem i escollirem les que portarem a la Junta Directiva per debatre-les també i poder tirar-les endavant”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut