Estrena d’‘El lado mágico de la fuerza’, un homenatge a l’exblaugrana Toni García

Estrena d’‘El lado mágico de la fuerza’, un homenatge a l’exblaugrana Toni García

El documental repassa el vessant personal i professional de l’Anty, exjugador del Club a qui van diagnosticar Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) el 2014

Aquest dijous es va presentar a l’Auditori Blanquerna de Barcelona el documental El lado mágico de la fuerza, un film que explica la història de l’exblaugrana Toni García Anty, a qui fa gairebé dos anys van diagnosticar Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). La seva és una història de superació exemplaritzant que ens ensenya a afrontar una malaltia amb força i esperança i en què l’esport, i el futbol en particular, juga un paper molt important.

La projecció de l’estrena, a la qual van assistir un centernar de persones, va donar pas una taula rodona per posar en valor la figura de Toni García. En aquesta xerrada hi van participar el directiu del FC Barcelona Comissionat de Barça Universitas, Jordi Monés; Ignasi Taló, Gerent de la Escola Esportiva Brafa; Richard Wakefield, director creatiu de Publicitarios Implicados; Artur Cruz, realitzador del documental, i Toni García, protagonista d’El lado mágico de la fuerza.

El FC Barcelona ha volgut mostrar el seu suport a l’Anty i a aquest projecte audiovisual, una producció de Publicitarios Implicados, agrupació vinculada a la Facultat de Comunicació de la Universitat Ramon Llull, que ja ha creat més 60 campanyes de difusió per a petites ONG i per a afectats per malalties rares.

Toni García va formar part del futbol base del FC Barcelona durant sis anys i va compartir vestuari amb jugadors com Pep Guardiola, Tito Vilanova i Guillermo Amor. A les ordres de Carles Rexach va guanyar la Copa del Rei del 1986 en categoria juvenil. Des de fa vint anys és entrenador de futbol base a l’Escola Brafa de Barcelona. La malaltia que pateix, l’ELA, és una patologia neuromuscular que provoca una degeneració selectiva de les motoneurones de l’organisme. La conseqüència és una debilitat muscular progressiva que avança cap a la paràlisi total. Des de la seva diagnosi García s’ha mostrat molt actiu i ha engegat diverses accions per donar a conèixer-la, com per exemple el llibre Míster, ¿por qué yo no?, escrit per ell mateix.

Declaracions de Jordi Monés

“Som conscients de l’impacte que té el Barça en les persones i en la mesura que podem intentem donar suport a iniciatives sensibles com aquesta. El Toni García és una persona entranyable i la seva lluita és un exemple per a tots”.

Declaracions de Toni García ‘Anty’

“L’esport sempre m’ha ajudat a fer coses impensables. I gràcies al futbol em puc llevar cada matí. Estic molt il·lusionat i agraït per la rebuda. Tant de bo aquest documental ajudi a donar a conèixer l’Esclerosi Lateral Amiotròfica”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut