Roura: “La sanció FIFA ens ha fet més forts”

Roura: “La sanció FIFA ens ha fet més forts”

El Secretari Tècnic del futbol formatiu amateur del Club considera que la situació dels equips de la base és a dia d’avui “envejable” i que el Barça continua sent “referent mundial en futbol formatiu”

La sanció FIFA ja és, afortunadament, història. Els resultats dels 13 equips de les categories cadet, infantil, aleví, benjamí i prebenjamí del Barça són molt bons i el futur es presenta il·lusionant gràcies a les mesures que van prendre en el seu moment Jordi Roura i la seva mà dreta, Aureli Altimira, a la secretaria tècnica del futbol formatiu amateur.

Com valora la sanció FIFA?
"Hem viscut una situació anòmala. Un any i mig molt dur en l’àmbit esportiu però sobretot molt difícil en l’aspecte humà. Veure com cada setmana es quedaven a les grades sense poder jugar els 58 jugadors fitxats a l’estiu i els 11 nanos sancionats per la FIFA ha estat duríssim. Tant els jugadors com les seves famílies han tingut tot el nostre suport i els hem donat sempre tota la informació de que disposàvem, encara que és evident que s’ha fet molt llarg, però al final crec que aquesta sanció ens ha fet a tots més forts. Els equips estan molt ben classificats com a conseqüència de la feina ben feta i els jugadors poden fer per fi la raó per la qual han vingut al Barça: jugar al futbol".

Quines mesures es van haver de prendre per fer front a la sanció?
"Va ser complicat gestionar el final de temporada, sobretot quan ens van dir que els fixatges no podien jugar. Va ser un altre cop dur que ens va condicionar molt. El fet de no poder inscriure els nous fixatges no ens va permetre donar baixes, però era la única manera que teníem d’afrontar els primers sis mesos de la temporada amb garanties. I així ha estat. És cert que ara tenim alguna plantilla una mica més ample, però això es regularà la propera temporada. La sanció FIFA hauria tingut conseqüències terribles en un altre club, però nosaltres, al Barça, no només hem demostrat la fortalesa de la nostra estructura, sinó que ho hem fet sense perdre l’ADN del nostre joc i mantenint els valors de la Masia. Hem patit una sanció molt dura però la nostra situació a dia d’avui es envejable. El Barça continua sent el referent mundial en futbol formatiu".

Cap a on evoluciona el mercat?
"La normativa FIFA et condiciona des d’un punt de vista geogràfic. Ara, pel que fa al futbol 7, ens centrem en un 99% en el planter de Catalunya i a partir dels 12 anys mirarem de trobar aquell jugador que ens falta al mercat estatal, ja que els comunitaris no es poden incorporar fins els 16 anys. Catalunya torna a ser l’eix dels fixatges del Barça a les categories benjamins i alevins".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut