Lliurament d'insígnies d’or a 63 socis pels seus 50 anys al Club

Lliurament d'insígnies d’or a 63 socis pels seus 50 anys al Club

El president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident primer, Jordi Cardoner, presents a l'emotiu acte celebrat a l’Auditori 1899

El FC Barcelona ha celebrat aquest dijous el sisè lliurament de la insígnia d’or als socis amb 50 anys de fidelitat al club blaugrana en un acte que ha tingut lloc a l’Auditori 1899 i que ha estat presidit pel president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, acompanyat del vicepresident primer, Jordi Cardoner.

L’acte, que ha estat conduït per Manel Vich, la veu de l’Estadi, ha reunit en aquesta ocasió 63 socis, que han rebut la distinció d’un total de 1.820 que van complir els 50 anys d’antiguitat l'any passat.

Aquest lliurament d’insígnies d’or ha tornat a ser un acte ple d’emoció per als socis guardonats, molts d’ells acompanyats pels seus familiars, que han rebut un merescut homenatge pels seus 50 anys de vida barcelonista, i han tingut l’oportunitat de saludar i parlar personalment amb el president i el vicepresident primer del FC Barcelona. Entre els socis que han rebut la seva insígnia es trobava Joaquim Gabarró, actual president del Casal de l'Avi Barça.

A causa del fet que la xifra de 1.820 socis que havien de rebre la insígnia d'or l'any 2015 és molt superior al que és habitual, i tenint en compte la importància d’aquest acte per al soci i la Junta Directiva, el Club va decidir fer el lliurament de les insígnies en diferents jornades, algunes de les quals estan programades durant els primers mesos d'aquest any.

Davant dels socis i familiars presents a l’Auditori 1899, Josep Maria Bartomeu s’ha referit a l’actual fortalesa esportiva, econòmica i social del Club, però ha recordat que no sempre ha estat així i que també s’han hagut de superar moments complicats.  "Revisant la història -ha senyalat Bartomeu-, ara fa 50 anys, quan vosaltres us vau fer socis, el Club vivia immers en una gran crisi econòmica i va viure una temporada en blanc”.

El president del Barça ha agraït la fidelitat i el suport rebut dels socis presents. "Avui celebrem els vostres 50 anys de soci -ha destacat- i per això us vull felicitar i donar les gràcies. En aquell moment de crisi vosaltres vau ser valents i vau ajudar un Club que, de mica en mica i amb l’esforç de tots, s’ha situat avui al capdavant dels clubs més importants del món".

La crescuda de socis del 1965

Els 1.820 socis que aquesta temporada reben la insígnia d’or es van fer membres de l’Entitat el 1965. Aquell any, amb Enric Llaudet com a president del Club, es va obrir un període d’admissió de socis amb exempció de drets d’entrada i, per tant, davant d’aquesta oferta tan temptadora, el nombre d’associats va pujar considerablement, i va passar de 45.776 a 58.252. Fruit d’aquesta crescuda en el nombre de socis, 50 anys més tard l’acte de lliurament d’insígnies d’or és més nombrós del que és habitual.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut