El FC Barcelona col·labora en la difusió del concurs internacional de piano Maria Canals

El FC Barcelona col·labora en la difusió del concurs internacional de piano Maria Canals

Abans del partit de Lliga d’aquest dissabte contra el Getafe, els socis i aficionats blaugranes podran tocar aquest instrument al Camp Nou

El FC Barcelona col·labora aquest dissabte 12 de març en la difusió de la 62a edició del Concurs Internacional de piano Maria Canals, que entre el 5 i el 18 de març se celebra al Palau de la Música Catalana amb la presència d’alguns dels joves pianistes més importants de tot el món.

Abans del partit de Lliga d’aquest dissabte al Camp Nou contra el Getafe, es col·locaran dos pianos: un a l’esplanada de Tribuna, a la zona ja habitual d’activitats prèvies als partits, i l’altre, a la Llotja President Suñol. En ambdós casos, hi haurà un dinamitzador del concurs que animarà els socis i aficionats que assisteixin al partit a tocar el piano.

A banda de l’activitat que es farà a l’Estadi, està previst que la presidenta del Concurs Internacional Maria Canals, Mariona Carulla, i el director d’aquest, Jordi Vivancos, assisteixin a la Llotja President Suñol a presenciar el partit.

Concurs Maria Canals

L’associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona col·loca pianos de cua en diversos espais públics de Barcelona, Catalunya i Espanya, a disposició de qui els vulgui tocar. Durant aquesta edició, el concurs col·loca més de 80 pianos de cua en diversos espais públics.

Amb aquest projecte, l’associació vol trencar les barreres socials, culturals i mentals que existeixen entre la majoria de la població en relació amb la música en general i el piano en particular. El piano de cua, encarna com cap altre instrument, la sacralització d’una determinada música considerada culta i difícil, així com inaccessibilitat a la pràctica musical. Els pianos que es col·loquen en els espais públics, alguns dels quals són pianos de concert de gran cua, estan a l’abast de qualsevol persona, encara que no hagi tocat mai el piano.

El Concurs Maria Canals és el degà dels concursos de música a Espanya, i l’únic concurs que forma part de la prestigiosa Federació Mundial de Concursos. Enguany el concurs compta amb la participació de 81 pianistes de 30 països, que competiran a les proves que se celebren al Palau de la Música Catalana per endur-se els més de 70.000 € en premis i més de 30 concerts remunerats per tot el món. La prova final tindrà lloc al Palau de la Música Catalana el dia 17 de març a les 20.30 hores.

El concurs, a través del projecte ‘Tu hi toques? #johitoco’, convida totes les persones que toquen el piano, sigui quin sigui el seu nivell, la seva edat i el seu estil musical, a gravar-se tocant els pianos situats als carrers i a penjar el seu vídeo tocant en un canal de vídeo de YouTube creat especialment per a l’ocasió, anomenat la ‘Galeria dels tocats’. Amb aquesta acció el concurs vol reivindicar la pràctica musical universal.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut