UD Las Palmas – FC Barcelona: Abans que res, la Lliga

UD Las Palmas – FC Barcelona: Abans que res, la Lliga

Els blaugranes busquen tres punts per mantenir l’avantatge al capdavant de la classificació abans d’afrontar els vuitens de la Champions

El FC Barcelona disputa aquest dissabte (16 hores, Canal+ Liga) el tercer partit de Lliga en només set dies, contra la UD Las Palmas. Després de les victòries contra el Celta (6-1) i l’Sporting de Gijón (1-3), el conjunt dirigit per Luis Enrique busca tres punts més que confirmin el seu avantatge al capdavant de la classificació. Ara mateix els blaugranes tenen sis punts de marge respecte del segon classificat, l’Atlètic de Madrid, i set respecte del tercer, el Reial Madrid. A més, un triomf –o també un empat– ampliaria la ratxa d’imbatibilitat dels culers, que és de 31 partits.

El duel a l’Estadi de Gran Canària arriba només tres dies abans de l’inici dels vuitens de final de la Lliga de Campions, en què el Barça s’enfrontarà amb l’Arsenal. L’equip, però, està mentalitzat i se centra únicament en la Lliga. “Si veiés descontrol al vestidor estaria preocupat, però no és el cas. Veig un equip amb els objectius clars i conscient de les dificultats que té aconseguir títols”, va reconèixer Luis Enrique en la roda de premsa prèvia.

La visita a terres canàries no serà pas senzilla. El Barça tornarà a la capital canària 14 anys després de l’última visita, en què no va passar de l’empat a zero. A més, la UD Las Palmas, tal com va advertir Luis Enrique, té la necessitat de sumar punts per escapar de la zona baixa. El tècnic blaugrana va afirmar també que el conjunt canari “té nivell futbolístic per estar més amunt a la classificació”. Un factor que també caldrà tenir en compte serà l’estat del terreny de joc, a causa de les condicions meteorològiques dels últims dies a l’illa canària. “Fins que no ho veiem, no ho sabrem”, va dir Luis Enrique.

Amb un calendari tan atapeït, Luis Enrique es veu obligat a gestionar la càrrega de minuts dels seus jugadors. Per al duel a Gran Canària, el tècnic blaugrana té les baixes per sanció de Sergio Busquets i per lesió de Rafinha. A més, va deixar fora de la convocatòria Gerard Piqué, Adriano, Douglas i Masip.

La UD Las Palmas, per la seva banda, rep el Barça havent sumat només una victòria en els últims set partits, i ocupa places de descens (18è amb 21 punts). El tècnic canari, Quique Setién, va reconèixer en roda de premsa que el seu equip necessitarà que “el Barça no tingui el seu dia”, però no ha descartat les opcions de victòria: “El futbol de vegades és imprevisible”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut