El FC Barcelona organitza el primer taller de cocreació amb sòcies

El FC Barcelona organitza el primer taller de cocreació amb sòcies

El Grup Edelmira Calvetó impulsa la trobada amb una cinquantena de sòcies per treballar i posar en comú idees amb l’objectiu de fomentar l’esport femení des del Club

El FC Barcelona va organitzar el primer taller de cocreació amb sòcies de l’Entitat amb l’objectiu de treballar conjuntament en un procés de propostes i idees per fomentar l’esport femení des del Club, en el marc de la recent celebració del dia internacional de la dona treballadora. L’activitat va ser impulsada pel Grup Eldemira Calvetó, grup de treball que treballa per recuperar la memòria històrica de la dona barcelonista, reivindicar el paper de les sòcies i donar més protagonisme a la dona dins el Club.

Sota el títol ‘Potenciar l’esport femení’, una cinquantena de sòcies, presidentes de Penyes i esportistes de les seccions del Barça es van reunir a l’Avantllotja d’Honor de l’Estadi per proposar idees i iniciatives que es puguin dur a terme des del Club amb l’objectiu de fomentar i definir el rol que el FC Barcelona ha de tenir dins l’esport femení.

Abans de l’inici del taller, la vicesecretària de la Junta Directiva Maria Teixidor va donar la benvinguda a les assistents i en va fer una presentació. “Tenim molt a dir i tenim molt a fer, tant al món de l’esport, com al Barça i al món”, va ressaltar Teixidor.

Seguidament va ser el torn per a dues convidades d’excepció: les jugadores del primer equip de futbol femení del FC Barcelona Marta Unzué i Melanie Serrano. Ambdues van explicar la seva experiència com a esportistes d’elit. Les futbolistes van tenir unes paraules d’agraïment vers el Club per “haver fet el pas de professionalitzar l’equip de futbol femení”.

Un cop contextualitzat el tema de debat, va ser el torn per a les sòcies, que dividides en grups petits van participar activament generant un munt d’idees i propostes sobre el repte a treballar. Fruit d’aquest treball, les aportacions i les necessitats detectades van ser nombroses. A tall d’exemple, es va proposar donar suport per part de les penyes per dinamitzar l’esport femení; fomentar l’esport femení a l’escola amb presència de jugadors o informar més activament sobre quan juguen les categories femenines, entre altres propostes.

El Taller de Cocreació ‘Potenciar l’esport femení’ és el tercer que organitza el FC Barcelona i que s’emmarca dins el programa d’‘Innovació transversal’ que es va iniciar a finals del 2014 i que té com a objectiu identificar problemes i oportunitats d’organització i solucionar-los a través de nous projectes o noves maneres de treballar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut