Leyma Corunya – FC Barcelona Lassa B: Esforç sense premi (76-71)

El filial domina el partit durant 35 minuts i veu com se li escapa el triomf en el tram final de partit Stefan Peno, amb 19 punts i 24 de valoració, clau en el bon partit dels d’Alfred Julbe a Riazor

El Barça Lassa B no ha pogut sumar la victòria aquest divendres a la pista del Leyma Basquet Corunya. Els blaugranes, que han dominat el partit des del primer minut i fins al 35, han vist com els gallecs capgiraven el marcador gràcies als punts de Burjanadze i, sobretot, Dago Peña, que en els últims minuts ha estat clau per a l’equip de Tito Díaz. El Barça B ha fet un gran partit i ha merescut el triomf, però torna a Barcelona amb una derrota que el pot deixar fora del Play-off al final de la jornada.

Màxima serietat

La primera part ha estat molt completa. El parcial inicial de 2-12 liderat per Peno i la gran intensitat de l’equip deixaven clar que seria un matx disputat. Els locals han començat a veure cistella amb els punts de Burjanadze i Stelzer i els primers deu minuts s’han tancat amb dos tirs lliures d’Mbaye per al 17-20.

En el segon quart la dinàmica ha seguit sent blaugrana, tot i que l’intercanvi de cops apropava els locals amb el 29-30. Tret d’algun moment de debilitat, el filial ha seguit manant en el marcador i cinc punts gairebé consecutius de Marc Garcia i tres més d’Mbaye han donat als de Julbe nou punts de renda (29-38) superat l’equador del segon període. La màxima ha arribat amb el 31-42 després d’una gran esmaixada d’Mbaye després de rebot ofensiu i al descans s’ha arribat amb 35-44.

Reacció local

A poc a poc el Leyma Corunya s’ha situat dins del partit. El llançament exterior ha començat a fer mal a la defensa blaugrana i un parcial de 8-2 ha obligat a demanar temps mort (43-46). De nou Peno ha sortit al rescat amb un triple i el filial ha tornat el parcial anterior amb un 3-13 que donava tretze punts d’avantatge (46-59). Un bon final de quart dels gallecs ha situat el Leyma dins del partit i el triple per acabar el quart de Burjanadze ho ha confirmat amb el 57-61.

I en l’últim període la remuntada local ha estat un fet. Han empatat el matx a 61 i aleshores ha aparegut la figura de Dagoberto Peña, que ha situat per davant el Corunya al 35’ de partit amb una cistella i addicional (64-63). El Barça B ha seguit dins del partit amb una cistella de Dedovic i dos tirs lliures d’Emir i Mbaye (69-69). Però en l’últim minut i mig l’encert ha estat local i el 76-71 ha tancat el partit.