Ampo Ordizia 15 – FC Barcelona 19: Asseguren la permanència

La victòria blaugrana davant del conjunt basc els permet ser un any més a la màxima categoria per tercer any consecutiu

Els blaugranes van saltar al camp sabent que amb la victòria asseguraven jugar a la màxima competició de rugbi i no van tardar en anotar el primer assaig. Joan Losada, al minut 10, va avançar als de Ricardo Martinena tot i que no van encertar amb la transformació. Malgrat intentar-ho en diverses ocasions, cap dels dos equips va poder tornar a marcar fins que els visitants ho van fer mitjançant un assaig no transformat amb el qual va acabar la primera part.

Esforç fins el final

A la segona part, el domini culer va ser més gran i es va notar que l’equip volia resoldre el més aviat possible el matx. Noel Marx va interceptar una pilota fins arribar a la zona de marca per sumar set punts després de la conversió. Els bascos no es van rendir i també van sumar un altre assaig amb la transformació corresponent i inclús, van anotar un cop de càstig al minut 75 de partit per avançar-se al marcador 15-12. Però en la següent jugada, els blaugranes es van plantar a la zona de 22 de l’Ampo Ordizia i tot i  tenir diverses ocasions de marcar, la defensa local ho va impedir fins que en un cop de càstig, enlloc de xutar a pals, els barcelonistes van buscar la jugada i van aconseguir un assaig que els va donar la victòria (15-19).

Per tercer any consecutiu, a Primera

Amb la victòria el Barça ja és matemàticament de primera. L’any vinent el FC Barcelona tornarà a tenir un equip de rugbi a la màxima categoria espanyola. Després d’encarrilar la temporada amb una gran dinàmica en el qual l’equip va encadenar fins a 6 jornades sense perdre, quan encara queden tres jornades per acabar la temporada, el Barça ja pot dir que serà de Divisió d’Honor un any més. Així doncs, serà el tercer any consecutiu en el qual el Barça mantindrà categoria.