L’objectiu no és altre que recuperar el factor pista i tornar al Palau amb l’1-1

L’objectiu no és altre que recuperar el factor pista i tornar al Palau amb l’1-1

L’any 2009, Baskonia es va posar 0-1 i els barcelonistes, amb un Navarro mig lesionat, van arribar al cinquè i van capgirar l’eliminatòria

El FC Barcelona Lassa només pensa en igualar l’eliminatòria i recuperar el factor pista per jugar-s’ho tot al Palau. No serà una empresa fàcil, però com diu el tòpic “l’estadística està per a trencar-la”. I és que els números diuen que qui guanya el primer partit té moltes opcions de ser a la Final a Quatre. Abans d’aquests quarts de final, però, de 44 enfrontaments, només 7 han estat per als que tenien el factor pista en contra. Toca capgirar aquesta dada.  

Experiència en dues situacions

El Barça té força experiència en aquest sentit, ja que sense anar més lluny, la temporada passada, va guanyar el primer partit –aquest cop amb factor pista a favor- i Olympiacòs va igualar al segon i va acabar ficant el cap a la Final a Quatre. En aquest cas, però, l’experiència va ser negativa.

Per contra, al seu favor, els blaugrana encara recorden l’eliminatòria del 2009 davant Baskonia. Els bascos s’havien imposat al Palau en el primer partit de la sèrie –on també tenien avantatge de camp- i can veure com els blaugrana empataven la sèrie en dues ocasions (1-1 i 2-2) per acabar classificant-se per a la Final a Quatre de Berlín en el cinquè i definitiu enfrontament.

Navarro, records inesborrables

L’eliminatòria d’aquell 2009 va ser memorable. Navarro, lesionat muscularment, va fer una intensa feina de recuperació per poder ajudar l’equip. El capità recorda encara aquell segon partit a Vitòria: “Recordo perfectament que arribava molt just. Havia patit una lesió muscular i vam treballar molt i dur per arribar, encara que només fos per poder ajudar una mica. Recordo molt un triple que vaig fer a una cama que va ser increïble.”

En aquest sentit, tal i com aquest dimecres després del matx va dir a les càmeres de TV3, el capità és optimista de cara a divendres: “Confio en el meu equip. Crec que tindrem opcions i les hem de saber aprofitar.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut